Kate on sekä raskaana että sairaalassa töissä – edessä mahdottomia valintoja: "Jatkanko työtä etulinjassa?"

3:11
Fiona, 26, sairastui koronaan. Oireet iskivät pahasti, vaikkei nuori amerikkalaisnainen kuulu mihinkään riskiryhmään. Videolla hän kertoo kokemuksestaan!

Raskaana oleva Kate työskentelee sairaalassa ja joutuu nyt pohtimaan, jatkaako koronakamppailua etulinjassa vai jättäytyykö pois töistä vauvansa vuoksi.

Kate Otto Chebly halusi koronakriisin keskellä muistaa raskaana olevia terveysalan työntekijöitä. New Yorkissa asuva lääkäri julkaisi Twitterissä kuvan itsestään ja työtoveristaan; otoksessa he pitelevät raskausvatsojaan työvaatteissa ja hengityssuojat kasvoillaan, kertoo Motherly-sivusto.

Pitäisikö töissä jatkaa uhasta huolimatta?

Kate kiittelee tuesta paitsi kollegoitaan, myös potilaitaan. Moni on vaikeallakin hetkellä kysellyt, miten Kate itse tai hänen vauvansa voivat. Katen mukaan moni raskaana oleva lääkäri ja hoitaja onkin nyt "mahdottomien valintojen" edessä.

– Jatkanko työtä etulinjassa, jopa ilman asianmukaisia suojavaatteita, ja siedän ahdistusta siitä, että valintani seurauksia ei tunneta? Vai jäänkö pois töistä, koen, että olen hylännyt kollegani ja potilaat kriittisellä hetkellä, minkä lisäksi en saa palkkaa? Kate pohtii Twitterissä.

Joutuuko Kate synnyttämään yksin?

Kate huomauttaa, että monet sairaalat ovat kieltäneet tai kieltämässä vieraat äitiysosastoille ja jopa synnytykseen.

– Vaikka terveydenhuollon työntekijät todellakin ymmärtävät nämä toimet, joita täytyy tehdä koronaviruksen leviämisen estämiseksi, se, että synnyttäisin yksin, tuntuu mahdottoman pelottavalta tehtävältä, Kate sanoo.

– Ammattilaisen ja äidin roolien tasapainottelu on perustavanlaatuinen haaste: olen omistautunut rakkaalle pienelle ihmiselle sisälläni ja rakkaille potilaille ulkopuolellani. Miten tuon tasapainon ikinä saisi juuri oikeanlaiseksi?

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Sinä olet kova ja sinä selviät"

Muille terveysalalla työskenteleville äideille Kate kertoisikin, etteivät he ole yksin, ja että heidän työtään arvostetaan.

– Sinä olet kova ja sinä selviät. Tee päätöksiä, jotka ovat sinulle ja perheellesi oikeita. Toivon sinulle voimia, terveyttä ja rauhaa samalla, kun menemme yhdessä eteenpäin.

Kiitosta sataa somessa

Kansa kiiruhti heti kiittämään Katea tämän kauniista sanoista ja työpanoksesta.

– Tässä, ihmiset, on kaksi kauneinta naista, jotka koskaan tulette näkemään, Christopher Schiller vannoo Twitterissä.

– Vau! Ihailen näiden raskaana olevien naisten rohkeutta, he panevat edelleen itsensä uhalle alttiiksi auttaakseen muita. Olen todella kiitollinen siitä, että meillä Amerikassa on niin paljon uskomattomia ihmisiä, nimimerkki MOOKS kiittelee.

– Terveysalan työntekijät, miehet ja naiset, ovat urheimpia ja omistautuneimpia ihmisiä. Kiitokset teille kaikille. Olkaa kilttejä, pitäkää huoli itsestänne, Christine Walker sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja