Mainos

Katainen: USA:n kriisi ei vaikuta Suomen talouteen

Valtiovarainministeri pitää Yhdysvaltain asuntoluottokriisin vaikutusta Suomeen lähinnä välillisenä, mutta hänen mielestään siitä on kuitenkin syytä ottaa opiksi.

Valtionvarainministeri Jyrki Katainen (kok.) uskoo, että Suomi pärjää, vaikka Yhdysvaltain asuntoluottokriisi heilutteleekin maailman taloutta.

Washingtonissa Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston kokouksissa vierailevan Kataisen mukaan kriisistä on kuitenkin syyttä ottaa opiksi. Hänestä kyseessä on "terve palaute siitä, ettei pidä elää pitkän nousukauden aikana kuin pellossa".

Ministeri katsoo, ettei Suomen pankkimaailmassa ei suurempia hallitsemattomia riskejä, ja Yhdysvaltain kriisin vaikutus Suomen taloustilanteeseen on lähinnä välillinen.

Katainen odottaa, että Washingtonin tapaamisten aikaan saataisiin eväitä siitä, miten kansainvälisten rahoituslaitosten kuten IMF:n päätösvaltaa vastaisuudessa jaetaan. Katainen tapaa talousvaikuttajien lisäksi myös Yhdysvaltain ulkopoliittisia tutkijoita sekä muun muassa apulaisulkoministeri Lawrence Butlerin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.