Mainos

Katainen: Protestit eivät tuo lisärahaa hoitajille

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen ei suostu syylliseksi hoitoalan lakkouhkaan. Huomenna on odotettavissa värikäs välikysymyskeskustelu.

Tehyn lakkopuuhat kuumentavat tunteita sairaaloissa, mutta huomenna painopiste siirtyy eduskuntaan, kun hallitus vastaa oppostion välikysymykseen hoitajien palkoista.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen torjuu yksiselitteisesti, että Tehyn painostus tai välikysymys toisi lisärahaa hoitoalan palkkariitaan. Samalla Katainen torjuu, että hän tai kokoomus olisi syypää törmäyskurssille ajautuneeseen tilanteeseen.

Rahaministerin kanta on jyrkkä: lisärahaa hoitajille ei ole tulossa missään tapauksessa.

-Esimerkiksi hoitohenkilökunnalle yli 12 prosentin palkankorotukset ovat Suomen ennätys ja olen erittäin tyytyväinen keskusteluun, että tällaiseen tulokseen ollaan päästy, toteaa Katainen.

Katainen ihmetteleeTehyn kansanedustajille lähettämää 30 euron protestirahaa.

-Keskiverto-sairaanhoitajalle palkankorotus on jo nyt 310 euroa eli tämä kolmekymppiä ei nyt ole ihan kohdallaan, Katainen sanoo.

Eri keskustelupalstoilla kokoomusta ja Kataista on haukuttu jopa raivokkaasti löysistä vaalinaluspuheista ja lupauksista, minkä seurauksena nykyinen soppa on syntynyt.

-Ne eivät olleet löysiä puheita vaan me tähtäsimme tähän noin 12 prosentin palkankorotukseen. Tässä ammatissa joutuu ottamaan erilaisia palautteita vastaan. Minä en ole tullut politiikkaan tekemään helppoja ratkaisuja vaan toteuttamaan niitä asioita, joihin uskon ja uskon että koulutusta täytyy myös kunta-alalla arvostaa, sanoo Katainen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.