Mainos

Katainen ja Urpilainen: Tarkat säästöluvut maaliskuussa

Tarkkoja lukuja valtiontalouden vaatimista säästöluvuista ei lyödä lukkoon vielä tänään, sanoivat Säätytalolle strategiariiheen aamulla saapuneet pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.).

– Tänään tähdätään taloustilanteen päivittämiseen ja sopeutustarpeen arvioimiseen, jotta voimme jatkaa valmisteluja varsinaista kehysriihtä varten, Katainen sanoi.

– Kyllä me tietysti hallitusohjelman ja olemassa olevien ennusteiden mukaan osaamme sitä arvioida, mutta luvut täsmentyvät vielä myöhemmin. Päätökset tehdään kehysriihessä, mutta tänään haarukoidaan sopeuttamistarvetta.

Valtiovarainministeriöltä tulee ensi kuussa tuore ennuste talouskehityksestä. Urpilaisen mukaan ennuste antaa lopulliset luvut, joiden pohjalta kehysriihessä tehdään päätöksiä.

– Pidän aika mahdottomana luoda tänään tarkkaa summaa siksi, että tässä on vielä niin paljon auki olevia asioita. Uusi ennuste on tulossa ja olisi tietenkin viisasta odottaa sen antama informaatio, ennen kuin lopullisia yksittäisiä lukuja lyödään kiinni, valtiovarainministeri sanoi.

– Tänään saadaan informaatiota meidän virkamiehiltä talouden isosta kuvasta ja myöskin siitä, miten kesäkuussa tehdyt päätökset ovat vaikuttaneet. Päätöksentekoaika on maaliskuussa kehysriihessä.

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) arvioi strategiariihen antia etukäteen ytimekkäästi.

– En osaa sanoa, tuleeko lukuja, mutta luulen, että madonluvut tulee, hän totesi matkalla Säätytaloon.

Runsaan kolmen viikon päästä pidettävästä kehysriihestä ennakoidaan vaikeaa, sillä hallituspuolueiden kokoomuksen ja SDP:n välilläkin on näkemyseroja vaadittavista miljardien menoleikkauksista ja verotusratkaisuista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.