Mainos

Katainen: Hallitus kantaa kyllä vastuun päätöksistään

24:06

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) puolustaa tiukasti hallituksen talouspolitiikkaa.

Katainen totesi MTV:n Seitsemän uutisissa, että taloustilanne maailmalla on vaikeuttanut myös kotimaan talousratkaisuja.

– Talouskasvu Suomen ulkopuolella on ollut huomattavasti heikompaa kuin mitä yksikään talousanalyytikko hallitusta muodostettaessa arvioi. Sen takia me olemme vuosi toisensa perään aina tehneet lisää leikkauksia ja veronkorotuksia, jotta velkaantuminen taittuu,

– Joka vuosi olemme saaneet maalin kiinni, mutta maali on taas seuraavan vuoden aikana liikkunut.

Kataisen mukaan vaikeasta tilanteesta huolimatta hallitus on kyennyt tekemään useita suuria ratkaisuja, kuten viiden miljardin euron edestä sopeutustoimia, puolustusvoimien ja poliisin rakenneuudistuksen, yhteisöveron alentamisen 20 prosenttiin ja osinkoveron muutoksen yrittäjyyttä tukevaan suuntaan.

– Paljon on tehty, mutta erittäin paljon on vielä tekemättä.

Katainen oli kutsunut hallitus- ja oppositiopuolueiden puheenjohtajia koolle keskustelemaan valtion taloudesta ja velkaantumisesta. Pääministeri ei yhdy julkisuudessa esitettyihin väitteisiin, jonka mukaan hallitus olisi tapaamisella hakenut tukea omille säästöpäätöksilleen. 

– Minusta on erittäin arvokasta, että se suomalainen perinteinen kulttuuri, missä yli hallitus- ja oppositiorajojen voidaan keskustella asioista ja katsella isänmaan kannalta tärkeitä asioita, jatkuu. Hallitus tekee kuitenkin omat vaikeat päätökset ja kantaa niistä vastuun. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.