Mainos

Katainen arvostelee SDP:tä äänestäjien pelottelusta

Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mielestä SDP pyrkii viestimään kansalle, että kokoomuksen äänestäminen on vahingoksi lähimmäisille. SDP:n puoluesihteeri Maarit Feldt-Rannan mielestä SDP ei pelottele äänestäjiä, vaan kertoo, mikä ero sen ja kokoomuksen politiikassa on.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen arvostelee SDP:tä äänestäjien pelottelusta ja luokkayhteiskunnan aikaisiin juoksuhautoihin kaivautumisesta.

Katainen katsoi kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa, että SDP jakaa työntekijät ja työnantajat edelleen eri leireihin. Sen sijaan vastuullinen palkansaajaliike näyttää hänen mukaansa jo ymmärtävän sen, että työn ja hyvinvoinnin kannalta tärkeintä on pärjätä globaalissa taloudessa. SDP ei Kataisen mukaan ole tulevaisuuskeskustelussa vielä näin pitkällä.

- SDP kokee, että Suomi on edelleen vahva luokkayhteiskunta, hän sanoi.

Katainen piti SDP:n harjoittamaa uhkailua vastenmielisenä muun muassa siksi, että sen taustalla on ikään kuin viesti äänestäjille siitä, että kokoomuksen äänestäminen on vahingoksi lähimmäisille.

- Mitä muuta se voisi olla, jos kerran uhkaillaan kokoomuslaisuuden vaaroilla, Katainen kyseli.

Porvarihallituksesta varoitti jälleen kuluneella viikolla Uutispäivä Demarin haastattelussa SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma.

Katainen sanoi uskovansa, että seuraavaksi on vuorossa perinteinen Nato-uhkaus, jonka hän arvioi tulevaksi joskus alkusyksystä.

SDP vastasi kokoomukselle: Julkeaa kasvojenpesua

SDP:n puoluesihteeri Maarit Feldt-Ranta on tuohtunut kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen arvostelusta ja vastasi siihen iltapäivällä omalla tiedotteellaan.

Feldt-Rannan mielestä SDP ei pelottele äänestäjiä, vaan kertoo, mikä ero sen ja kokoomuksen politiikassa on.

Feldt-Ranta kirjoitti tiedotteessaan, että kokoomus harjoittaa nyt oppositiossa "julkeaa kasvojenpesupolitiikkaa, jossa se yrittää peitellä synkkää menneisyyttään ja osaamisen puutettaan myös suomalaisten työmarkkinasuhteiden hoidossa".

Puoluesihteerin mielestä kokoomus sai porvarihallituksen kaudella aikaiseksi pahimmat työmarkkinakonfliktit koko tulopolitiikan aikakaudella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.