Mainos

Käsinkirjoitettu Potter hyväntekeväisyyteen

Harry Potter -kirjailija J.K. Rowlingin käsin kirjoittama kertomus on myyty hyväntekeväisyyshuutokaupassa 25 000 punnalla. Vain 800-sanainen kirjoitus kertoo Harry Potterin vaiheista ennen ensimmäistä kirjaa.

Rowling kirjoitti tarinansa pienen kortin molemmin puolin. Tekstipätkässä kurkataan aikaan ennen Harryn syntymää, ja siinä kuvataan kohtaus mestarivelhon isän ja kummisedän kohtaamisesta poliisien kanssa.

- Minulla oli valtavan hauskaa kirjoittaessani, ja olen ilahtunut, että kertomus keräsi niin paljon rahaa tärkeisiin tarkoituksiin, suosikkikirjailija sanoi lausunnossaan.

Potter-tarina tuli huutokaupan järjestäneelle kirjakaupalle yllätyksenä. Mukaan pyydettyjä kirjailijoita oli ohjeistettu vain hyvin ylimalkaisesti.

-Olemme hyvin kiitollisia, että Rowling päätti kirjoittaa Potter-aiheesta, sanoi kirjakaupan edustaja Jon Howells.

Tarina on kirjoitettu postikortin kokoisen paperin molemmin puolin. Tekstin lopussa J.K.Rowling tekee selväksi, ettei uutta Harry Potter -kirjaa ole tulossa.

Huutokaupasta saadut rahat kohdistetaan yhdistyksille, jotka ajavat lukihäiriöisten ja sananvapauden asiaa. Tilaisuudessa huutokaupattiin kaikkiaan 13 kirjailijan alkuperäistä, lyhyttä tarinaa. Rowlingin teksti keräsi tuloista yli puolet, sillä yhteensä rahaa saatiin kerättyä reilut 47 000 puntaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.