Karu arvio julki – kuningatar Elisabet, 94, saattaa olla Iso-Britannian viimeinen kuningatar

7:24
Lähes koko vuoden eristyksessä viettänyt kuningatar Elisabet piti perinteisen joulupuheensa – puhui tunteikkaasti vaikeasta vuodesta

Kuningatar Elisabetin historiallinen valtakausi on kestänyt jo lähes 70 vuotta ja on hyvin mahdollista, että hän saattaa olla brittihovin vihoviimeinen kuningatar.

Kuningatar Elisabet, 94, on hallinnut Iso-Britanniaa jo lähes 70 vuoden ajan ja näin ollen rikkoi jo muutama vuosi sitten ennätyksen Iso-Britannian kuninkaallishistorian pitkäaikaisimpana hallitsijana. Arvioiden mukaan Elisabet saattaa olla kuitenkin myös kaikkien aikojen viimeinen kuningatar brittihovin historiassa. 

Kirjailija Clive Irving kuvailee tuoreessa Elisabetista kertovassa kirjassaan, että on hyvin mahdollista, ettei monarkian vallan kahvassa nähdä enää kuningattaria. Elisabetin ensimmäinen kruununperijä on hänen vanhin lapsensa prinssi Charles, jonka jälkeen perimysjärjestyksessä seuraavana on hänen vanhempi lapsensa prinssi William. Hänen jälkeensä kruunun perii Williamin vanhin lapsi prinssi George. Brittimonarkian tulevaisuus on ollut pitkään suuri kysymysmerkki sekä kiistanaihe Iso-Britanniassa, ja voi olla myös mahdollista, ettei monarkia jatku näiden kolmen sukupolven yli. 

Teoksessa kuvaillaan, kuinka Elisabetin aika kuningattarena on ollut erityisen myrskyisä monella tapaa. Kuningatar on kohdannut hallitsijavuosiensa aikana lukemattomia kriisejä sekä vastoinkäymisiä. 

– Mikään brittimonarkia ei ole kohdannut näin jatkuvaa ja myrskyisää muutoksen aikaa, kirjassa todetaan. 

Yksi Elisabetin valtakautta vaikeuttaneista seikoista on Irvingin mukaan ollut erityisesti tämän omien perheenjäsenten toiminta sekä heidän salaisuutensa, jotka paljastuessaan ovat uhannees brittimonarkiaa ja sen uskottavuutta. Esimerkiksi kuningattaren omat neljä lasta ovat kaikki olleet vuosikausien ajan hyvin alttiita skandaaleille. 

– Joskus vaikutti siltä, ettei monarkia selviäisi, mutta jotenkin se teki niin. 

Vuosi 2020 oli brittimonarkialle jälleen monivaiheinen sekä eittämättä raskas 94-vuotiaalle kuningatar Elisabetille. Kuningattaren pojanpoika prinssi Harry ja hänen puolisonsa herttuatar Meghan vetäytyivät vuoden alussa kuninkaallisesta elämästään ja muuttivat Yhdysvaltoihin. Lisäksi vuoden aikana kuningattaren toiseksi vanhin poika prinssi Andrew vetäytyi omista kuninkaallisista tehtävistään sekä julkisesta elämästään seksuaalirikoksista syytettyyn Jeffrey Epsteiniin liittyvän kohun seurauksena. 

Lähde: Express

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja