Kärrymyynti palaa kaukojuniin – VR koulutti konduktöörit uuteen tehtävään

0:38
VR toi huhtikuussa tavaraliikenteeseen Mörkö-superjunan.

VR uskoo vilkkaaseen kesäsesonkiin. Se arvioi lomakauden matkustajamäärien ovat selvästi suuremmat kuin viime kesänä.

– Viime kesänä matkamäärät laskivat 60 prosenttiin vuoden 2019 määristä. Nyt toivomme pääsevämme 70–80 prosenttiin, VR:n palvelujohtaja Piia Tyynilä sanoo.

Tällöin vuoroja on lähes yhtä paljon kuin kesällä 2019 ja yli sata enemmän kuin pari kuukautta sitten. VR reagoi junien täyttöasteisiin myös lisäämällä juniin vaunuja mahdollisuuksien mukaan.

Heinäkuusta toivotaan vuoden vilkkainta matkustuskuuta

Eurooppa on avautumassa, mutta moni empii vielä ulkomaille matkustamista. Esimerkiksi Espanjassa pandemia on huomattavasti vaikeammassa tilanteessa kuin nyt. 

Tyynilän mukaan kotimaassa runsaasti mielenkiintoista nähtävää.

– Odotamme heinäkuusta vuoden vilkkainta matkustuskuukautta, sanoo Tyynilä.

Halutuimmat vuorot, kuten juhannusta edeltävänä torstaina lähtevät kaukoliikenteen junat tulevat todennäköisesti täyteen. Muutoin junissa on mahdollista matkustaa väljemminkin.

Tyynilän mukaan suosittujen aikojen ulkopuolella on hyvin tilaa, kaikissa junissa edellytetään maskin käyttöä ja viereisen paikan voi ostaa tyhjäksi riittävän etäisyyden pitämiseksi.

Kärrymyynti palaa kaukojuniin

Kaikissa kaukojunissa ei ole ravintolavaunua. Näihin juniin palaa kärrymyynti, jossa tarjolla on kahvia, virvoitusjuomia ja pientä purtavaa.

Kärrymyynnistä vastaavat jatkossa konduktöörit lippujen tarkastuksen ohessa.

– Kärrymyynti on ollut tauolla koronan takia jonkin aikaa ja palaa jälleen kaukoliikenteen juniin 28. kesäkuuta. Konduktöörit on koulutettu kevään aikana kärrymyyntiin, Tyynilä sanoo.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja