Kärpät leijonia nälkäisempiä

Juhani Tammisen valmentama jääkiekon 1. divisioonan kärkijoukkue Oulun Kärpät löi Baltika-turnaukseen valmistautuvan leijonamaajoukkueen keskiviikkona Oulussa.

Kärpät käänsi pelin edukseen kolmannen erän maaleilla.
Kärpät-Maajoukkue 3-2 (0-1, 1-1, 2-0)

- Peli oli käsissä 2-0 tilanteessa, mutta sitten alettiin järjestellä jo tulevia Moskovan pelejä ja homma katosi siihen, maajoukkueen päävalmentaja Hannu Aravirta totesi pelin jälkeen.

Kärppien panos peliin oli Aravirralle jo ennakkoon tiedossa.
- Joukkue oli hyvin motivoitunut. Edes SM-liigassa ei tulla noin aggressiivisesti päälle mitä Kärpät teki nyt. Ei mekään huonosti valmistauduttu, mutta samalla tavalla ei ollut sata lasissa kuin Kärpillä.

Aravirran mukaan kahden maalin johtoasemassa pelaajiin tuli hieman huolimattomuutta.
- Kärpät ajoi kiinni jo maalin kulmilta ja meidän pakit jumiutuivat siihen, päävalmentaja selvitti. Samalla hän muistutti, että Kärpistä löytyy eri tason maaotteluita lähes yhtä paljon kuin Moskovaankin lähtevältä joukkueelta.

- Ottelun antia sulatellaan matkalla Moskovaan. Tuloksen kannalta muutoksia kentällisiin ei ole tarpeen tehdä. Ne olisivat vain kosmeettisia muutoksia eikä se antaisi mitään uutta, Aravirta vahvisti.

Maajoukkueen maalissa pelasivat puoliksi Jussi Markkanen ja Pasi Nurminen. Markkanen pääsi helpolla, sillä ensimmäisessä erässä tiliin merkittiin kuusi torjuntaa ja toisen erän puoliväliin mennessä yksi lisää.

Nurminen joutui ensikertalaisena ahtaammalle. Torjunnat olivat tarkkoja, mutta maaleille hän ei voinut mitään. Plussaksi voidaan merkitä Kimmo Salmisen puhtaan läpiajon torjunta.

Kärppien sankariksi nousi maalivahti Markus Korhonen. Kauden seitsemän nollapeliä saivat hienon jatkon.
- Olen seurannut Korhosta ja liigassa, jossa hän oli Vesa Toskalan kakkosena. Tällaiset näytöt aina kelpaavat, Hannu Aravirtakin innostui kärppävahdin torjunnoista.

Kärppien paras hyökkäysketju oli tällä kertaa kokeneen Fjatseskav Fandulin johtama. Laidoilla pelasivat Niklas Hagman ja Teemu Virkkunen vauhdikkaasti. Puolustajista Sami Siltavirta voitti tasakentällisin oman osuutensa 2-0.

Maajoukkueen kenttäviisikot:
Juha Gustafsson-Erik Kakko, Timo Pärssinen-Niko Kapanen-Jukka Hentunen, Antti-Jussi Niemi-Toni Lydman, Tero Lehterä-Jari Kauppila-Tomi Kallio, Janne Grönvall-Rami Alanko, Jussi Tarvainen-Esa Pirnes-Timo Vertala, Jani Nikko-Tommi Rajamäki, Pasi Saarela-Juha Ikonen-Vesa Viitakoski.

1. erä: Vesa Viitakoski (Pasi Saarela) 0-1.

2. erä: 27.14 Jukka Hentunen (Erik Kakko-Niko Kapanen) 0-2 yv, 29.40 Niklas Hagman (Teemu Virkkunen) 1-2.

3. erä: 46.08 Vjatsheslav Fandul (Virkkunen-Hagman) 2-2, 51.04 Kimmo Salminen (Juha Joenväärä-Sakari Palsola) 3-2.

Jäähyt: Kärpät 4x2, maajoukkue 3x2 min.
Maalivahdit: Markus Korhonen K 10+15+9=34, Jussi Markkanen M 6+1+0=7 (vaihto 29.49) ja Pasi Nurminen M 0+7+13=20 (poissa 59.36-60.00).

Erotuomarit: Jaakko Mustonen (Kimmo Siipo ja Pekka Turunen).
Yleisöä: 7 006.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat