Kari Salmelaisen kassi:

- okria - vihreitä papuja - Hoi Sin -kastiketta - Sweet Chili -kastiketta - vaahterasiirappi - porsaan ulkofile

Markus Maulavirran ja Kari Salmelaisen menu:

Porsaan filekääryleet

marinadi

Hoi Sin -kastiketta Sweet Chili - kastiketta sitruunamehu ripaus vaahterasiirappia

Valmista marinadi. Leikkaa fileestä 4 ohutta viipaletta, kasta ne marinadiin 10 min. Kiehauta pavut, kiedo possun viipaleiden sisälle ja laita tikut kiinnikkeeksi. Pariloi kuumalla pannulla 1 min per puoli. Tarjoile soija-balsamico kastikkeen kanssa.

Pavuilla täytettyä porsasta

Marinoi loput lihat (yhtenäisenä) samassa marinadissa ja ruskista raitaparilapannulla. Laita kuumaan uuniin 225 asteeseen 5 minuutiksi, anna vetäytyä 15 min. Kiehauta pavut ja käristä hienoksi hakatun sipulin ja valkosipulin kera.

Pavut

Marinadi -kastike ohennetaan valkoviinillä ja kiehautetaan. Tarjoa papujen ja lihan kera.

Okra-lisäke

Kiehauta okra ja halkaise sekä paahda pannulla. Tarjoile vaahterasiirapista ja sitruunasta tehdyn kastikkeen kanssa.

Lumimuna

3 munaa 2 dl kermaa 1 vaniljatanko 100 g sokeria

Tee valkuaisista ja sokerista marenki. Laita halkaistu vaniljatanko kerman kanssa kuumenemaan ja nosta marenkikökkäreitä kerman joukkoon muhimaan (ei saa kiehua). Kypsytä 1 min per puoli ja käännä. Nosta kypsät marengit lautaselle ja suurusta kerma keltuaisilla.

Lue myös:

    Uusimmat