Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Kardemummaa, chiliä vai tujaus siideriä? Valitse suosikkiglögisi!

Glögin maku ja tuoksu ovat yksi joulun tunnusmerkkejä. Kuva: Lehtikuva
Glögin maku ja tuoksu ovat yksi joulun tunnusmerkkejä. Kuva: Lehtikuva
Julkaistu 30.11.2011 12:12(Päivitetty 27.12.2011 10:07)

Maustetut glögit tuovat omat erehtymättömän viekoittelevat arominsa jouluun. Niin pikkujouluissa kuin jouluaattona siemaillaan lämmittävää juomaa. Millä sinä maustat glögisi?

Glögistä on olemassa monenlaisia versioita. Joulun klassikkojuoma tuunataan oman maun mukaiseksi omilla suosikkimausteilla. Tässä muutama herkullinen ja höyryävä vaihtoehto nautittavaksi hemmotteluhetkiin.

Erilaisia aromeja

Mausteisuus pullossa kielii liiasta hapesta.
Mausteet tekevät glögin aromin.

Monen mielestä varmasti paras ja oikea joulujuoma on . Lisää hiukan marjoja ja maustetta ja tuot glögiin uusia ulottuvuuksia. Nautiskele pohjoisista mauista muodossa.

tyydyttää omenaa rakastavien mielihalut. Hunajainen versio koristellaan muun muassa kirpeyttä lisäävillä sitruunaviipaleilla. Glögi sopii myös ruoanlaittoon ja sitä voi käyttää esimerkiksi riisipuuron kaverina

kaipaava sujauttaa kattilaan kuumaa chiliä.

Mausteinen glögitorttu

Mausteinen glögikakkuMausteinen glögikakku

Pohja

150 g Pirkka piparkakkuja
75 g Pirkka meijerivoita tai Mainio rasvaseosta

Täyte

4 liivatelehteä
1 tlk (2 dl) Pirkka vispikermaa
1 rs (200 g) Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
3 rkl appelsiininmehua

Pinnalle

4 liivatelehteä
1 dl vettä
3 dl glögitiivistettä

Koristeeksi

kanelitankoja

1. Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

2. Pane liivatteet kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja mausteet. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

3. Liota liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna vesi kattilassa. Liuota hyvin puristeut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögin joukkoon samalla sekoittaen. Anna hieman jäähtyä. Kaada mehuhyytelöä puoliksi hyytyneen kakun päälle varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele kanelitangoilla.

Resepti: Ruokakesko

kaipaava sujauttaa kattilaan kuumaa chiliä. Talviglögi saa makuunsa pirteyttä sitrushedelmistä.

Siideriglögi

Siiderit testissä. Kuva: MTV3.Siideristä saa myös helmeilevää glögiä. Kuva: MTV3.

noin 1/2 l siideriä
1 dl sokeria
2-3 rkl glögimaustetta
1 plo omena- tai valkoviiniä (myös alkoholiton sopii)

Mittaa kattilaan siideri, sokeri ja glögimauste. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5–10 minuuttia. Lisää viini ja kuumenna uudelleen kiehumapisteeseen. Anna seistä vähän aikaa ja siivilöi juoma mukeihin tai laseihin, joissa on kuorittuja manteleita ja rusinoita.

Etsi suosikkiglögisi resepti Makuja-resepteistä tai

Katso myös nämä glögivinkit: Tee itse maistuvaa glögiä

Sumo video id

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Tässä on oikea tapa leikata graavilohiSydänkohtauksen riski nousee huomattavasti jouluaattona – lääkäri listaa kolme syytä"Seeprajuominen" on nyt selkeä ilmiö joulupöydässäJoulupöydän juustot kuntoon: Asiantuntija kertoo, miksi paksukaan homekerros ei aina ole vaarallinenMeteorologi Jenna paljasti kolmen päivän ruokavalionsa: "En suosittele tätä kenellekään"Kaivoluoto vs. Syrjänen: Kaksi tapaa tehdä graavilohi, mutta kumpi on parempi?

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:56
    Jouluruoka

    Tässä on oikea tapa leikata graavilohi

  • 17:59
    Sydänterveys

    Sydänkohtauksen riski nousee huomattavasti jouluaattona – lääkäri listaa kolme syytä

  • 16:44
    Jouluruoka

    "Seeprajuominen" on nyt selkeä ilmiö joulupöydässä

  • 15:13
    Jouluruoka

    Joulupöydän juustot kuntoon: Asiantuntija kertoo, miksi paksukaan homekerros ei aina ole vaarallinen

  • 12:20
    Jouluruoka

    Meteorologi Jenna paljasti kolmen päivän ruokavalionsa: "En suosittele tätä kenellekään"