Kapasten kiekkosaaga jatkuu – tuorein arvokisakävijä teki agenttisopimuksen isänsä kanssa: "Outo tilanne itsellekin"

Kapanen, kiekko ja Kuopio. Siinä on kolme kovaa koota. Kun Oliver Kapanen, 18, valittiin Pikkuleijonien MM-ryhmään, oli monen ensimmäinen kysymys, että Samin vai Kimmon poika. 

Oikea vastaus on Kimmo Kapanen, 13 SM-liigakautta pelannut maalivahti, joka työskentelee tätä nykyä jääkiekkoagenttina. Myös oman poikansa. 

Olivatko sopimusneuvottelut oman pojan kanssa pitkät ja raskaat?

– Heh, oli se outo tilanne itsellekin. Esimieheltä piti kysyä, että miten toimitaan. Yhden päivän miettimisen jälkeen hoidimme sopimuksen normaalisti kuntoon, Kapanen sanoo MTV Urheilulle. 

"Itseohjautuva ja määrätietoinen"

Oliver Kapasella on ollut lähipiirissä hyviä pelikavereita. Läheisin suhde hänellä on Samin pojan Konstan kanssa. Samanikäiset KalPaa edustavat vesselit ovat hioneet taitojaan lukuisissa yhteisissä pihapeleissä. 

Toinen serkku Kasperi Kapanen on päässyt urallaan jo pitkälle, NHL:ään ja Pittsburgh Penguinsiin asti. 

Jalkapallo oli Oliverin kuvioissa jonkin aikaa, mutta jääkiekko on ollut aina ykkösjuttu. 

– Oliver on ollut aina hyvin itseohjautuva ja määrätietoinen. Hän on utelias ja kiinnostunut asioista, silmät palavat halusta kehittyä. Urheilijan luonne, Kimmo luonnehtii. 

Juttu jatkuu kuvan alla

Stamkos suosikkipelaaja

Saman kaltainen asennepelaaja isäkin oli aikanaan maalin suulla. Oliverkin pelasi maalivahtina 11-vuotiaaksi asti, kunnes hän vaihtoi pelaajan ruutuun. 

– Hän on saanut kokeilla ja valita oman tiensä. Mihinkään en ole pakottanut. 

Niin hyviä esikuvia kuin on suvussakin, Oliverin suosikkipelaaja on ollut pitkään Steven Stamkos. Siinä on rightin puolelta ampuvalle sentterille hyvä "tavoitepelaaja". 

Onko Oliverilta tullut paljon kyselyjä, että mihin maalivahdille kannattaa ampua?

– Itse en ole keskusteluja avannut, mutta joskus Oliver kyselee, että mitä maalivahdit tekevät tietyissä tilanteissa. 

"Pojat tulevat eri koreista"

Oliver Kapasen kehitys on edennyt viime aikoina suotuisaan suuntaan,. Hän oli ensimmäisen kerran maajoukkuekuvioissa U17-joukkueessa 15 kuukautta sitten. 

Texasin MM-kisoissa Kapaselle on soviteltu kakkossentterin ruutua, eli häneen kohdistuu isoja odotuksia. Hän teki KalPan U20-joukkueessa 37 ottelussa 41 pistettä ja kävi viiden ottelun ajan lainalla Mestiksen Joensuun Kiekko-Pojissa (3+2=5). 

Kimmo Kapanen uskoo, että Suomella on hyvät mahdollisuudet taistella mitaleista MM-kisoissa. 

– Pojat tulevat tosin vähän eri koreista pelillisesti, sillä osa on pelannut viimeksi marraskuussa ja osa pari viikkoa sitten U20-finaaleja. 4–6 kuukauden pelaamattomuus on iso kysymysmerkki, hän muistuttaa. 

– Suomi on kuitenkin hyvä kasvamaan ja kehittymään turnauksen aikana. 

Juttu jatkuu kuvan alla

"Vertailua tehdään tuossa iässä paljon"

Kapanen tekee agentin töitä Acme Sportin ostaneen Wasserman-yrityksen listoilla. Hän joutuu miettimään oman poikansa kohdalla asioita, joita monet muut asiakkaat ovat kohdanneet aiemmin urallaan. 

Nuoreen, varausikäiseen maajoukkuepelaajaan kohdistuu monenlaista ristivetoa. Kapasen mielestä tärkein elementti on into lajia kohtaan – ja nautinto.  

– Vertailua tehdään tuossa iässä paljon, ja turha tieto pitää suodattaa pois. Pitää osata elää tässä hetkessä. 

– Ei pidä hirttäytyä siihen, että on pakko onnistua. Sillä ei pitäisi olla väliä, että onko peli Mikkelissä vai Dallasissa. 

Kun Kapanen oli itse Oliverin ikäinen, sosiaalinen media ei ollut luomassa lisäpaineita. 

– Se rauhoittelu on agentillekin iso asia. 

Oliwer Kapasen alle 18-vuotiaiden MM-turnaus sai ikävän alun, kun hän kaatui Venäjä-ottelussa kiekontavoittelutilanteessa päin laitaa ja loukkaantui pahan näköisesti.

Lue myös:

    Uusimmat