Mainos

Kansliapäällikkö kilpailurajoitusten purkamisesta: Seuraavana voisi olla taksipalvelut

2:48

Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikön Jari Gustafssonin mukaan on lääkehuolto voidaan hoitaa nykyistä paremmin. 

Apteekit ja kauppojen aukioloajat ovat Gustafssonin mukaan klassisia kysymyksiä, jotka ovat Suomessa rajoittaneet kilpailua.

– Yksi etappi saavutettu, kun kauppojen aukioloajat vapautettu. On ihan oikea-aikaista, että kilpailuvirasto avaa kysymyksen apteekkien avaamisesta kilpailulle, Gustafsson sanoo.

Gustafsson aloitti tehtävässään viime vuoden maaliskuussa. Sitä ennen hän työskenteli Suomen Pekingin ja Suomen Tokion suurlähetystössä. Hänen mukaansa hyviä esimerkkejä siitä, miten lääkehuolto on järjestetty löytyy muista Pohjoismaista ja Euroopasta.

– Se (lääkehuolto) voidaan tehdä myös helpommin mitä se on täällä tehty, Gustafsson sanoo.

Hänen mukaansa kilpailurajoitusten poistaminen on ollut Suomessa harvinaisen hankalaa ja vihjaa, että ministeriöllä on olemassa lista elinkeinoista, joilla kilpailurajoituksia voidaan purkaa. Yhtenä esimerkkinä hän nostaa taksipalvelut.

– Täytyy aina arvioida mikä on julkinen etu ja yleiseen turvallisuuteen liittyvät kysymykset ovat aina sellaisia mitä täytyy ottaa huomioon.

Gustafsson painottaa, että niin kutsutussa normienpurussa on kaksi puolta, joista toinen on kilpailurajoitusten poistaminen. Toinen liittyy niiden lupa- ja valvontatoimien purkamiseen, jotka häiritsevät ja kuormittava kansalaisten arkea.

Gustafsson vieraili MTV3:n Seitsemän uutisissa. Koko haastattelun voi katsoa yllä olevalta videolta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.