Kansanedustajalla erikoinen viinapulloepisodi lentokentällä

Kansanedustaja Lyly Rajala (kok) ei saanut viedä Thaimaasta tuotua konjakkipulloa jatkolennolle Ouluun.

Oululainen kansanedustaja Lyly Rajala palasi kolmen viikon Thaimaan-lomalta Suomeen tammikuun 10. päivä. Rajala on kertonut keräilevänsä alkoholijuomapulloja. Hänen Oulun-kodistaan niitä löytyy toista tuhatta. Rajala toi erikoisen kultaisen konjakkipullon myös Thaimaan-loman tuliaisena.

Rajala kuljetti Bangkokin lentokentältä ostamansa, sinettipussissa olevan 200 euron arvoisen konjakkipullon käsimatkatavaroissa Suomeen.

– Matkalaukut menivät suoraan Bangkokista Ouluun, joten pulloa en saanut ruumaan meneviin matkalaukkuihin, koska pullo ostettiin myymälästä vasta sen jälkeen, kun laukut oli jo laitettu menemään eteenpäin.

Bangkokissa Helsinkiin matkaavan koneen penkillä odottivat myös Rajalan Finnairilta etukäteen tilaamat kosmetiikkatuotteet omassa pussissa. Ongelmat pullon suhteet alkoivat vasta Helsinki-Vantaan lentokentällä.

– Jatkolennolle en saanut viedä konjakkipulloa. Ongelmia ei ollut tullin tai passintarkastuksen, vaan turvatarkastuksen virkailijan kanssa, joka ei päästänyt minua läpi pullon kanssa. Finnairilta tilaamani tuotteet olisivat kyllä menneet läpi.

Rajala myöhästyi selkkauksen takia Oulun-lennolta.

– Menin varaamaan lippua seuraavalle Oulun-lennolle. Check-in-tiskillä oli tuttu virkailija, joka kysyi minulta mikä on ongelmana, kun olin niin pahantuulisen näköinen. Kerroin tapahtuneen ja virkailija kysyi läheiseltä turvatarkastajalta, että onko pullonvienti koneeseen ongelma. Hänen mukaansa se ei ollut. Ihmettelen, miten eri turvatarkastusten välillä voi olla näin suuret eroavaisuudet.

Lopulta pullo päättyi Rajalan Oulun-kotiin komean kokoelman jatkeeksi.

Rajalan pulloepisodista uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat