Kansanedustaja Lyly Rajala: Olen elänyt väärillä papereilla koko ikäni

Kansanedustaja vanheni yhdellä päivällä, kun hän sai vihdoin muutettua syntymätodistuksen tiedot oikeiksi.

Kokoomuksen kansanedustaja Lyly Rajala on syntynyt Ruotsin Ludvikassa vuonna 1951. Kaikissa virallisissa Suomen-papereissa Rajalan syntymäpäiväksi on merkitty 22. huhtikuuta. Rajala kertoo kuitenkin MTV3.fin Viihdeuutisille tienneensä koko ikänsä, että hänen syntymäpäivänsä on merkitty väärin, oikean päivän kun pitäisi olla 21. huhtikuuta.

– Sain pari viikkoa äitini luona käydessäni maastamuuttosertifikaatin, joka oli meille annettu muuttaessamme Ruotsista Suomen Sieviin vuonna 1952. Paperiin oli merkitty oikea syntymäpäivä, joten luultavasti virhe on tapahtunut Sievissä, Rajala sanoo.

Myös asiaa tutkinut Pohjois-Pohjanmaan maistraatin Oulun yksikkö on vahvistanut Rajalan oikean syntymäajan. Lain mukaan maistraatin täytyy saada Rajalalta kirjallinen pyyntö syntymäajan muuttamiseksi ja sen jälkeen maistraatin on annettava kirjallinen ja valituskelpoinen hallintopäätös.

– Vanhenin siis päivän verran. Olen elänyt koko ikäni väärillä papereilla, Rajala vitsailee.

Vanhan syntymäajan mukaan Rajala olisi täyttänyt 60 vuotta pitkäperjantaina, mutta nyt syntymäpäiviä vietetään kiirastorstaina.

(MTV3–MIKKO KORMILAINEN)

Lue myös:

    Uusimmat