Suomalaiskeksintö Molok myyty – pääkonttori säilyy Nokialla

Suomalainen jätehuoltoalan yritys Molok on myyty kansainväliselle SULO-konsernille.

Jätteiden syväkeräysjärjestelmien kehittäjä Molok on ollut vuodesta 2016 pääomasijoittaja Vaaka Partnersin enemmistöomistuksessa.

Yhtiö on kasvanut ja kansainvälistynyt yli 40 maahan ja sen liikevaihto nousi viime vuonna yli 30 miljoonaan euroon.

SULO ostaa Molokin koko osakekannan, mutta Molokin pääkonttori säilyy Nokialla.

Edelläkävijä keräysratkaisuissa

Molok oli maailman ensimmäinen syväkeräysratkaisujen kehittäjä.

Molok-säiliöt saivat alkunsa 1990-luvulla, kun hotelli- ja ravintolayrittäjä Veikko Salli pohti, miten voisi parantaa yrityksensä pihan jätehuoltoa.

– Molokista tulee yksi Sulon tärkeimmistä tuotemerkeistä, joka jatkaa vahvaa kasvuaan hyödyntäen Sulon jakeluverkostoja niin Euroopassa kuin sen ulkopuolellakin, sanoi SULO Groupin toimitusjohtaja Jean-Marie Vaissaire tiedotteessa.

Vuonna 2016 pääomasijoittaja Vaaka Partnersista tuli yhtiön enemmistöomistaja. Sen jälkeen Molok on ammattimaistunut, myynyt tuotteitaan kannattavasti yli 40 maassa ja tehnyt vastuullisuudesta yhtiön strategisen kulmakiven. Vuonna 2022 yrityksen myynti kasvoi jopa 25 prosenttia ja liikevaihto oli jo 30 miljoonaa euroa.

Molok Oy:n tiedotteen mukaan yrityskaupan myötä Molok voi laajentua edelleen ja hyödyntää samalla SULOn jakeluverkostoa Euroopassa ja ulkomailla. Samalla SULO vahvistaa jalansijaansa erityisesti Pohjois-Euroopassa, jossa Molok on vahva.

Lue myös:

    Uusimmat