Mainos

Kansa tyytyväinen Vanhaseen

Kansalaiset ovat varsin tyytyväisiä pääministeri Matti Vanhasen toimintaan.

Väli-Suomen sanomalehtien TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan Vanhanen saa kansalaisilta vuositodistukseensa yleisarvosanan 7,5. Se on sama kuin viime syksynä.

Vanhanen on parantanut numeroaan työllisyyden hoidossa sekä hallituksen johtamisessa. Sen sijaan julkisessa esiintymisessä arvosana on notkahtanut alaspäin.

Parhaan arvosanan, 7,9, Vanhanen sai hallituksen johtamisesta. Sen sijaan julkinen esiintyminen, joka on ollut Vanhasen kahdessa ensimmäisessä todistuksessa sijalla yksi, notkahti 8,2:sta 7,8:aan. Tämä on suurin yksittäinen muutos Vanhasen saamissa todistuksissa.

Vanhasen arvosanat EU- ja ulkopolitiikasta, talouspolitiikasta sekä aluepolitiikassa ovat pysyneet ennallaan, kun taas työllisyyspolitiikan numero on parantunut. Se on silti pääministerin heikoin alue arvosanalla 7,1.

Eniten tyytyväisyys Vanhasen työskentelyyn on lisääntynyt SDP:n kannattajien keskuudessa, jossa pääministeri sai yleisarvosanaksi 7,6 aiemman 7,3:n sijaan. Selvästi suopeimmin Vanhaseen suhtautuvat keskustalaiset. Heikoin arvosana irtoaa vasemmistoliiton äänestäjiltä.

Naiset kiittelevät Vanhasta enemmän kuin miehet. Ammattiryhmittäin suurimpia numeroita antavat maanviljelijät ja eläkeläiset.

TNS Gallup kysyi mielipidettä pääministeri Vanhasen toiminnasta puhelimitse 1000 suomalaiselta tällä ja viime viikolla. Näyte edustaa yli 15-vuotiaita mannersuomalaisia. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.