Mainos

Kansa pakeni taantumaa elokuviin

Taloustaantuma ei ole vähentänyt suomalaisten intoa käydä elokuvissa - päinvastoin: elokuvateatteriketju Finnkino kertoo, että sen alkuvuosi on ollut kävijämääriltään kaikkien aikojen paras.

Ketjun teatterit keräsivät tammi-huhtikuussa yhteensä yli 1,8 miljoonaa katsojaa. Kasvua viime vuoden vastaavasta ajasta on 15 prosenttia.

- Lama taitaa vaikuttaa elokuviin positiivisella tavalla. Ehkä talouden näkymät vaikuttavat kulutuskäyttäytymiseen siten, että ihmiset säästävät isommissa hankinnoissa ja panostavat pienempiin arjen nautintoihin, arvelee Finnkinon markkinointijohtaja Reijo Jämes.

Ilmiö ei ole pelkästään kotimainen juttu, vaan saman suuntaisia uutisia elokuvissa käynnin suosiosta on kuulunut myös Yhdysvalloista.

- Viime lamaan tilannetta ei voi verrata, teatteriverkosto oli erilainen ja kotimainen elokuvateollisuuskin aika alamaissa. Niihin aikoihin ihmiset kävivät muutenkin vähemmän elokuvissa, Jämes tuumii.

Finnkinon mukaan alkuvuoden katsotuimpia elokuvia ovat olleet Aleksi Mäkelän ohjaama Rööperi, sekä kahdeksalla Oscarilla palkittu Slumdog Millionaire.

(MTV3)

Katso Nina Rahkolan juttu MTV3 Katsomosta (Kymmenen uutiset 14.5.2009)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.