Mainos

Kangasniemi jatkaa OAJ:n johdossa

Erkki Kangasniemi (sit.) jatkaa akavalaisen Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtajana seuraavat neljä vuotta. Järjestön valtuusto valitsi Kangasniemen tehtävään yksimielisesti tänään. Hänellä ei ollut vastaehdokasta.

Kangasniemi, 52, on ollut opettajajärjestön johdossa vuodesta 1991. OAJ:n palvelukseen hän tuli vuonna 1975 ja on toiminut mm. neuvottelujohtajana. Kangasniemi on myös Akavan varapuheenjohtaja. Ennen valintaa käytettiin kuusi puheenvuoroa. Kangasniemi sai tuen kaikilta opettajajärjestön valtakunnallisilta ryhmiltä. Kangasniemeä puheenohtajaksi ensimmäisenä esittänyt rehtori Pekka Koskinen (kok.) Jurvasta sanoi, että Kangasniemi on OAJ:n Wayne Gretzky, puolustava keskushyökkääjä.
-Hän osaa olla siellä mihin syöttö tulee ja jaksaa pitää kiinni sovitusta pelitaktiikasta, Koskinen luonnehti.

Kangasniemelle antoi tukensa myös Lastentarhaopettajaliitto, joka ei ollut ilmoittanut selkeää kantaansa ennen tätä päivää. Liiton puheenjohtaja Soile Oleander ei suitsuttanut Kangasniemeä varauksetta, vaan kaipasi järjestön johtajasta etukäteen pitempiaikaista keskustelua.
-Liian varhainen liikkeellelähtö puheenjohtajakysymyksessä ei ole järjestödemokratian kannalta viisasta, Oleander sanoi.

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin rehtori Juhani Karjalainen, 58, Kotkasta. Hän voitti äänestyksessä Harri Aartelon, 56, Lappeenrannasta luvuin 82-61. Kolme valtuutettua äänesti tyhjää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.