Mainos

Kangasniemen musiikkiviikot tarjoaa tasokasta ohjelmaa

Etelä-Savon järvimaisemissa heinäkuussa jo 22. kerran järjestettävät Kangasniemen musiikkiviikot tarjoavat monipuolisen konserttien sarjan niin Kangasniemellä kuin Pieksämäellä ja Hankasalmellakin.

Konserteissa esiintyvät muun muassa Cardiffin laulukilpailun voittaja, baritoni Tommi Hakala pianistinaan Kristian Attila ja viime vuoden Kangasniemen laulukilpailun voittaja, mezzosopraano Raisa Karilainen pianistinaan Ilmari Räikkönen. Myös Tampereen sävel -yhtyelaulukilpailun pari vuotta sitten voittanutta Club for Five -yhtyettä kuullaan tapahtumassa.

Musiikkiviikkojen taiteellinen johtaja, kapellimestari ja Suomen kansallisoopperan tuleva ylikapellimestari Mikko Franck johtaa tänä vuonna Suomessa vain yhden konsertin, Musiikkiviikkojen ohjelmassa olevan Jorma Panulan suvivesperin Peltomiehen rukous. 23. heinäkuuta kuultavan teoksen solistina on basso Jyrki Korhonen ja kuorona Veräjäpellon kuoro Espoosta.

Lapsille on luvassa Nukketeatteri Sytkyjen Joutsenritari-esitys, joka pohjautuu Wagnerin oopperaan Lohenring. Konserttien lisäksi tarjolla on arvostettujen ammattilaisten johtamia kursseja sekä kaksi kilpailua: Pieksämäen kulttuurikeskus Poleenin liedpianistikilpailu 20. heinäkuuta ja Kangasniemen laulukilpailu 25.-26. heinäkuuta. Kangasniemen musiikkiviikkoja vietetään tänä kesänä 16.-26. heinäkuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.