Kanapeet

Kanapeet ovat yksinkertaisista aineksista syntyviä leivonnaisia. Tarvitset vain lehtevää pakastetaikinaa: lehtitaikinalevyä, torttutaikinaa tai voitaikinaa ja hieman sokeria. Kanapeet saavat kauniin muotonsa ja rakenteensa taikinan taittelusta - tärkeintä on noudattaa taitteluohjeita!

Noin 25 kpl

1 pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä (600 g)
noin 1½ dl sokeria

Avaa sulanut taikinalevy taitoksistaan. Ripottele levylle runsaasti sokeria ja käännä lyhyet (päädyt) keskelle niin, että ne tulevat vastakkain.

Ripottele taas taikinalle runsaasti sokeria ja taita tämän jälkeen taikina toiseen suuntaan eli niin, että kapeat sivut kohtaavat keskellä.

Laita vielä kolmannen kerran sokeria pintaan ja taita taikina samaan suuntaan kuin toisella kerralla, mutta nyt vain kaksinkerroin. Näin syntyy paksu kapea tanko. Laita se kylmään vähintään puoleksi tunniksi.

Leikkaa taitellusta taikinapötköstä terävällä veitsellä noin ½ cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne uunipellille, ripottele pinnalle sokeria.

Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10-15 min kauniin värisiksi. Voit kääntää kanapeet paiston keskivaiheessa, jos haluat molemmat pinnat kiiltäviksi. Jäähdytä peittämättä, jotta kanapeet pysyvät rapeina.

VINKKI: Voit lisätä väliin sokerin lisäksi kanelia tai kardemummaa makua antamaan.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat