Kanadan kapteeni kyseenalaisti Leijonien paremmuuden – tuhahti kohtalon hetkestä: "Hyvin selkeää, jos seuraat jääkiekkoa"

Kanadan kapteeni Thomas Chabot sai jääkiekon MM-loppuottelun jatkoerässä Tampereella kohtalokkaaksi muodostuneen rangaistuksen Suomea vastaan. Chabot vihjaili ottelun jälkeen tuomion oikeudenmukaisuudesta, eikä pitänyt Leijonia parempana joukkueena.

Puolustajana pelaava Chabot kamppaili jatkoerässä Suomen Hannes Björnistä vastaan ja sai kahden minuutin koukkaamisjäähyn sen jälkeen, kun Björninen oli kaatunut.

Suomi pääsi ylivoimalle neljällä kolmea vastaan, ja Sakari Manninen heläytti suoraan Mikael Granlundin syötöstä 4–3-voittomaalin.

– Tämä on raskasta. Sitä haluaa voittaa pelin. Tuomio oli, mikä oli. Tämä on pettymys. Täällä ollaan voittamassa, Chabot virkkoi MTV Urheilulle ensisanoikseen.

Chabot vastasi lisäkysymykseen jatkoerän jäähytuomiosta, ettei kommentoi sitä liikoja, mutta esitti perään kuitenkin vihjailua.

– Minusta se on hyvin selkeää, jos seuraat jääkiekkoa, Chabot tuhahti ja antoi ymmärtää, ettei olisi ansainnut rangaistusta.

Tosin:

– Laitoin mailani sinne ja itseni siihen positioon. Tuomari teki päätöksen, ja kaikki tapahtui nopeasti. Hävisimme pelin, se on kaikki, millä on väliä.

Oikeutta loppuottelussa jakoi ruotsalaiskaksikko Mikael Nord ja Linus Öhlund. Ottawa Senatorsia NHL:ssä edustava Chabot sanoi finaalin tuomaroinnista yleisesti, että "se oli, mitä oli".

Oliko Suomi parempi?

– Ei minusta. Annoimme heille kolmannessa erässä paljon mahdollisuuksia ylivoimalla.

Mikael Granlund värkkäsi kolmannessa erässä ylivoimilla 1–1-tasoituksen ja 2–1-johtomaalin. Joel Armian 3–1-maali syntyi tasaviisikoin.

Chabot jakoi lopulta Leijonille jokusen positiivisenkin sanan.

– Heille täytyy antaa tunnustusta. He ovat erinomainen jääkiekkojoukkue, he pelasivat todella hyvin. He voittivat maailmanmestaruuden, hän sanoi ja kehui erikseen Leijonien puolustusta.

"Emme koskaan luovuta"

Kanada onnistui yhtä kaikki tekemään loppuottelusta jännitysnäytelmän noustuaan varsinaisen peliajan viime minuuteilla kahden maalin takaa 3–3-tasalukemiin.

Kanada oli tehnyt aiemman kovan nousun vain pari peliä takaperinkin. Puolivälierässä Ruotsia vastaan vaahteranlehdet nousivat kolmannessa erässä kolmen maalin takaa 3–3-tasalukemiin ja jatkoerässä irtosi tuolloin 4–3-voitto.

Chabot’n mukaan moinen osoittaa, miten paljon luonnetta Kanadalla on.

– Emme koskaan luovuta. Uskomme kykyihimme.

Tavoitellun maailmanmestaruuden meneminen vastustajalle kuitenkin kirpaisi.

– Tämä on suuri pettymys, kun jäimme vajaaksi.

Lue myös:

    Uusimmat