Kalle Rovanperä huokaisee: "Jos joskus ralliauton ratissa pelottaa, niin Monte Carlossa torstai-iltana"

1:59
Kylmähermoisena tunnettu Kalle Rovanperä kertoi yllättävän tiedon omasta kisavalmistautumisestaan.

Rallin MM-sarjan uusi kausi starttaa torstai-iltana legendaarisella Monte Carlon osakilpailulla.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Ruotsin MM-ralli 9.–12.2.

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ensimmäiset kaksi erikoiskoetta kaasutellaan myöhään illalla pimeässä. Lämpötilat Meri-Alpeilla ovat painuneet tuossa vaiheessa taatusti pakkasen puolelle, joten uuden kauden aloitus on hurja.

– Kyllähän tämä Monte on aina sellainen ekstrajännittävä ja stressaava kisa. Ei tästä niin paljon nauti. Jos joskus ralliauton ratissa pelottaa, niin Monte Carlon torstai-ilta on sellainen paikka, puolustava maailmanmestari Kalle Rovanperä huokaisi torstai-iltana MTV Urheilulle.

– Tai no en tiedä, pelottaako se varsinaisesti, mutta ainakin se jännittää enemmän kuin yleensä. Aina ne ovat ärsyttävät pätkät aloittaa ralli, Toyota-kuski jatkoi.

Torstai-iltana ja myös muiden kisapäivien aamupäivien ajolenkeille luvassa voi olla myös lunta sekä jäätä. Se tekee rengasvalinnoista erittäin haastavat.

– Torstain rengasvalinnat ovat tosi vaikeat, sillä pätkät ajetaan vasta illalla, ja me lähdemme seremoniastarttiin jo iltapäivällä. Oikeat valinnat ovat hyvin tärkeät, sillä torstain pätkät ovat muutenkin erilaisia luonteeltaan kuin muut kisan erikoiskokeet, Rovanperä ruoti.

– Toisaalta tilanne on sama joka vuosi. Nyt tosin on luvassa tosi kylmää keliä kisan ajaksi, joten katsotaan, mitä se tekee, kun oikein heittää pakkaselle.

Toyota teki talvitauon aikana päivityksiä Rally1-hybridiautonsa aerodynamiikkaan sekä käytti luokittelujokerin moottoriinsa.

– Testeissä tuntui ainakin hyvältä. Pieniä muutoksia ne tosin ovat, mutta aina pitää jokaisella osa-alueella yrittää kehittyä, ja toivoa, että se tuo nopeutta autoon, Rovanperä sanoi.

Rovanperällä ei ole rallikaudella 2023 luonnollisesti muuta tavoitetta kuin uusia maailmanmestaruus.

– Totta kai olen luottavainen ja pitäähän sitä uskoa omaan tekemiseen. Ei minulla tässä vaiheessa kautta ole mitään erityisempiä fiiliksiä kuin viime vuonna. Lähdetään samalla tavalla tekemään omaa duunia ja tavoittelemaan joka rallista maksimitulosta. Sitä kautta yritetään jahdata taas mestaruutta, Rovanperä suunnitteli.

Monte Carlon äärimmäisen haastavasta kisasta Rovanperä ei lähde tavoittelemaan voittoa liian kovilla riskeillä.

– Kausi kannattaa täällä aloittaa joka vuosi fiksusti. Voi sanoa, että palkintosijoitus olisi jo hyvä onnistuminen. Jos on viikonlopun päätteeksi hyvät pisteet muihin verrattuna, niin olen tyytyväinen. 

3:26
Kalle Rovanperä vastaa fanien kysymyksiin – yksi kysymys ammatinvalinnasta saa mestarin hämmentymään.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja