Kalkkunanlihasta syntyy kesäisen kevyttä ruokaa

Kalkkunanlihasta valmistettujen tuotteiden valikoima on muutamassa vuodessa monipuolistunut.

Tarjolla on:- kokonaisia rintafileitä, jotka ovat luuttomia ja nahattomia, painavat noin kilon verran; rasvaa niissä on vain 1g/100g. Näistä voidaan leikata kalkkunafileepihvejä tai fileesuikaleita. - sisäfileitä, jotka ovat kokonaisen rintafileen sisintä osaa, painavat noin 200g. - paistileikkeitä, ja paistisuikaleita, jotka leikataan luuttomasta reisilihasta. Rasvaa näissä osissa on 5g/100g - kalkkunarullia, jotka voivat olla fileerullia tai paistirullia (koipireidestä) - kalkkunanjauhelihaa. Se tehdään koipireisistä ja on aina vähärasvaista, rasvaa korkeintaan 7%

Kaikkia osia on saatavissa maustamattomina, maustettuina ja marinoituina. Varsinkin nuoret pitävät marinoiduista kalkkunatuotteista, joissa vaihtoehtoja on erittäin paljon.

Valmista kypsäksi, mutta älä päästä kuivumaan

Ominaisuuksiltaan kalkkunanliha muistuttaa paljon broilerinlihaa. Molemmat ovat vaaleita, mureita, vähärasvaisia ja maultaan mietoja. Rakenteeltaan kalkkunanliha on karkeasyisempää kuin broilerinliha. Lintujen liha kypsyy nopeasti. Tarjoa kypsä liha heti kypsentämisen jälkeen. Jos kalkkunanlihaa pidetään pitkään lämpimänä, se kuivuu ja sitkistyy nopeasti, koska siinä on vähän rasvaa. Kypsästä lihasta irtoava lihasmehu on kirkasta ja väritöntä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja