Kalervo Kummolalta painavaa asiaa Jokereiden ja Valko-Venäjän tilanteesta – "En haluaisi olla Jari Kurrin housuissa"

Kalervo Kummolan elämänkerta julkaistiin – kirja päästää kurkistamaan urheilun kulisseihin 4:06
Katso videolta Kalervo Kummolan haastattelu kokonaisuudessaan.

Valko-Venäjällä vallitseva tilanne on vaikuttanut vahvasti myös KHL:ssä pelaavaan Jokereihin. Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola uskoo, ettei urheilua ja politiikkaa voi erottaa toisistaan täysin.

Politiikan ja urheilun välinen raja on puhuttanut kansaa varsinkin viime viikkoina Valko-Venäjällä vallitsevan epävakaan poliittisen tilanteen vuoksi. Keskustelun keskiöön on joutunut KHL:ssä pelaava Jokerit, jonka on määrä aloittaa kautensa Minskissä torstaina.

Jopa Jokereiden kannattajayhdistys Eteläpääty ry ilmoitti boikotoivansa seuran kotiotteluita Minsk-matkan vuoksi. Rapaa Jokereiden toiminnasta on muutenkin lentänyt joka suunnalta.

Vaikka Jokerit on joutunutkin haastavaan asemaan, Kummola uskoo, ettei KHL näe Valko-Venäjällä vallitsevaa tilannetta ongelmana.

– En haluaisi olla Jari Kurrin housuissa. En sen enempää osaa sanoa, kun en tiedä taustoja. Venäläisillehän tämä ei ole mikään ongelma, eikä KHL:lle varmastikaan, Kummola toteaa Viiden jälkeen ohjelman haastattelussa.

Valko-Venäjän tilanne on sinällään merkittävä myös IIHF-pomo Kummolalle, koska maa toimii toisena kisaisäntänä ensi kevään MM-kisoissa. Kummola on seurannut Valko-Venäjän tapahtumia painavin mielin.

– Seuraan huolestunein ja surullisin silmin. Ei sitä tietenkään voi hyväksyä, että oppositiojohtajat pannaan kaappiin ja muuta. Täytyy toivoa, vaikka se ei näytä kovin todennäköiseltä, että siellä löydettäisiin joku rauhanomainen ratkaisu, Kummola sanoo.

Kaiken keskellä suuri kysymys on noussut jälleen pintaan. Voiko urheilua ja politiikkaa edes pitää erillään?

– Mielestäni on liian sinisilmäisesti ajateltu, ettei politiikkaa ja urheilua pidä yhdistää. Kyllä ne vain yhdistyvät monessa asiassa. Urheilu on osa yhteiskuntaa tänä päivänä, Kummola pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat