Nyt puhuu KHL-pomo! Jokerit uhataan heittää ulos sarjasta, jos joukkue ei lähde Minskiin – ”Tuollainen temppu aiheuttaisi suunnatonta vahinkoa”

1:39
Jokereiden entinen omistaja Harry Harkimo otti kantaa seuran tilanteeseen.

KHL:n toimistolta kerrotaan MTV Urheilulle, että Jokerit voidaan sulkea sarjasta, mikäli helsinkiläisseura ei suostuisi pelaamaan torstaina Valko-Venäjällä.

Jokerit seilaa myrskyssä kohti torstain vierasottelua Dinamo Minskiä vastaan. Seuralle sataa kritiikkiä haluttomuudesta ottaa kantaa Valko-Venäjän poliittisesti tulikuumaan tilanteeseen. Jopa joukkueen kannattajayhdistys Eteläpääty on ilmoittanut boikotoivansa myös tulevia kotiotteluita, jos Jokerit pelaa Minskissä.

Iltalehti uutisoi tiistaina, että Jokereille päätös olla pelaamatta Valko-Venäjälle ei koituisi kalliiksi. KHL:n sääntökirjan mukaan luovutuksesta seuraa tappio sekä kolmen miljoonan ruplan (noin 34 000 euron) sakko, minkä päälle luovuttanut joukkue joutuu korvaamaan toisen joukkueen taloudelliset menetykset.

Se olisikin suhteellisen pieni rangaistus. Esimerkiksi Suomessa Jääkiekkoliiton alaisissa valtakunnallisissa sarjoissa ottelun luovuttanut joukkue suljetaan suoraan sarjan ulkopuolelle. Mutta Iltalehden lähteen mukaan KHL ei voisi heittää Jokereita ulos sarjasta.

Ainakin KHL:n jääkiekkotoiminnan apulaisjohtaja Sergei Kozlov on eri mieltä. Kozlov kertoo MTV Urheilulle, että edellä mainittujen sanktioiden lisäksi Jokerit voitaisiin sulkea sarjasta. Asiasta päättäisivät KHL:n kurinpitotoimikunta ja KHL:n johtoryhmä – johon myös Jokereiden GM Jari Kurri kuuluu.

– Tuollainen temppu aiheuttaisi suunnatonta vahinkoa koko liigan imagolle sekä osallistuvissa maissa että koko urheilevassa maailmassa, Kozlov viestittää sähköpostitse.

– Vastaavia tapauksia ei ole nähty koskaan aiemmin KHL:n historiassa, eikä ole mahdollista tarkasti arvioida tai ennustaa mahdollisia seurauksia.

Jokerit anoi ottelusiirtoa ensin Dinamo Minskiltä, sitten suoraan KHL:ltä – turhaan. Ainoastaan KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozov voi tehdä päätöksen ottelun siirtämisestä pelipaikkakunnan poliittisen tilanteen tai rauhattomuuksien takia. Morozovin kanta tuli kuitenkin viimeistään tiistaina selväksi.

– En näe mitään syytä, miksi vierasjoukkueiden pitäisi perua matkansa Minskiin. Jääkiekossa on kyse kunnioituksesta, KHL-pomo linjasi juhlallisesti liigan verkkosivuilla.

Jokerit aikoo matkustaa Valko-Venäjälle poikkeuksellisesti vasta pelipäivänä. Heti ottelun jälkeen matka jatkuu kohti Riikaa, missä joukkueella on ohjelmassa vierasottelu lauantaina.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja