Kaksospoikansa ennenaikaisessa synnytyksessä menettänyt Johanna Pakonen MHL:ssä: En enää pelkää kuolemaa

Vuoden 2002 tangokuningatar Johanna Pakonen menetti kaksoslapsensa kuusi vuotta sitten. Hän avautui kipeästä ajasta Marja Hintikka Live -ohjelmassa Ylellä maanantaina.  

Johanna Pakonen menetti kaksospoikansa ennenaikaisessa synnytyksessä. Joulukuussa tapauksesta tulee kuluneeksi kuusi vuotta. Pakonen sanoi Marja Hintikka Livessä, ettei pelkää kuolemaa. 

– En enää pelkää. Mitä pelottavaa siinä on, Pakonen kertoi. 

Pakosen kaksospojista toinen syntyi kuolleena ja toinen kuoli puoli tuntia syntymänsä jälkeen. Pakosella on 4-vuotias tytär avioliitosta ex-miehensä Juha Laihoniemen kanssa. Nelli-tytär kysyy toisinaan veljistään. 

– Hän tietää, että hänellä on isoveljet. Joskus hän pyytää kuvia, mutta niitä ei kyllä voi näyttää. Yksi mustavalkoinen kuva on esillä, joka ei näytä pahalta. Nelli varmaan luulee, että he ovat isoja poikia.

Pakonen on puhunut avoimesti lastensa kuolemasta julkisuudessa, joka on aiheuttanut reaktioita niin puolesta kuin vastaan.

– En koskaan ole antanut mitään diibadaapa-juttuja lehtiin. Mieluummin puhun sellaisesta, josta voi olla apua jollekin. Kuten syömishäiriöstänikin olen puhunut. Kumpikin aihe on sellainen, että niistä puhuminen voi auttaa muita. 

Pakonen on saanut välitöntä palautetta puhuttuaan vauvojensa kuolemasta. 

–  Minua on kiitelty somessa ja olen toiminut tukihenkilönäkin perheelle, joka on joutunut kohtaamaan saman. Tulee semmoisiakin viestejä, että miksi tuo taas tuosta puhuu, Pakonen kertoo. 

Pakosen mukaan hänelle paras apu surutyössä oli se, että hän sai jatkaa elämäänsä ja tehdä läheistensä kanssa tavallisia asioita. 

– Minua auttoi normaali kanssakäyminen. Jos halusi puhua, niin pystyi. En ole oikeastaan koskaan jäänyt vellomaan suruun, vaan yritän aina jatkaa elämää. Ei se asia parane sillä, että suree ja murehtii, Pakonen sanoi MHL:ssä. 

Lue myös:

    Uusimmat