Mainos

Kaksintaistelu: Tästä syystä Arhinmäki ei äänestäisi Niinistöä – eikä Niinistö Arhinmäkeä

Mikä erottaa toisistaan vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistön sekä vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäen? Miksi he eivät esimerkiksi äänestäisi toisiaan?

Mitään suoraa seikkaa kumpikaan puheenjohtajista ei nimeä. Arhinmäki listasi kuitenkin tärkeimmät erottavat tekijät MTV Uutisten kaksintaistelussa.

– Vihreät on enemmän tällainen keskustalainen urbaani puolue. Yhdistäviä tekijöitä on arvoliberalismi, ympäristöstä huolehtiminen, perustuloajattelu. Mutta isoimmat erot liittyvät julkisesti tuotettuihin palveluihin, työntekijöiden puolustamiseen ja ammattiyhdistysliikkeisiin.

Niinistö näki, että vaikka ympäristöasioihin kiinnitetäänkin huomiota vasemmistoliitossa, ei se ole puolueelle tärkeintä.

–Olen tullut vihreisiin sen takia, että vihreät on ainoa puolue, jolle ympäristö- ja ilmastokriisi on se tärkein politiikan asia, joka pitää hoitaa. Vasemmistoliitolla se ei ole niin korkealla arvolistalla, Niinistö totesi. 

–Sen lisäksi näen, että vihreät on puolue joka uskoo vahvaan valtioon, joka tarjoaa ihmiselle mahdollisuuksia toteuttaa itseään.

55:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.