Mainos

Kaksi virolaismiestä tuomittiin ihmiskaupasta Helsingissä

Helsingin hovioikeus on tuominnut kaksi virolaista miestä ihmiskaupasta. Jos hovioikeuden tuomio jää voimaan, kyseessä on kolmas tapaus, jossa Suomessa annetaan tuomioita ihmiskaupasta.

Miehet houkuttelivat nuoren virolaisnaisen Suomeen toissa kesänä lupaamalla hänelle työtä, joka poistaisi rahahuolet. Toinen miehistä oli naisen entinen seurustelukumppani.

Seksiä myytiin Suomessa kolme viikkoa ja palveluja kaupattiin netissä. Miehet järjestivät työtilat, majoituksen ja hyötyivät toiminnasta taloudellisesti.

Oikeuden mukaan kyse oli vakavammasta kuin pelkästä parituksesta. Naisen kielitaito oli puutteellinen, hän oli velkaantunut, turvaton ja muutenkin kaksikosta riippuvainen. Oikeus katsoi, ettei naisella ollut muuta vaihtoehtoa kuin alistua myymään seksiä.

Lisäksi oikeus totesi, että miesten täytyi tajuta jo Virossa, että nainen on erityisen altis hyväksikäytölle. Näin ollen se piti tekoa tahallisena.

Miehet tuomittiin puolentoista vuoden ehdottomaan vankeuteen, vaikka kummallakaan ei ole aiempia tuomioita Suomessa. Lisäksi heidän täytyy maksaa naiselle 10 000 euroa kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta sekä tämän oikeuskulut.

Asiakkaille sakkoja

Helsingin käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut miehet ehdolliseen vankeuteen ja pienempiin korvauksiin parituksesta. Ratkaisusta valitti kihlakunnansyyttäjä Antti Simola.

Naisella kävi paljon asiakkaita. Esitutkinnassa poliisi kuulusteli heistä yli sataa. Osa sai sakkoja seksikaupan kohteena olevan hyväksikäytöstä tai sen yrityksestä.

Suomessa on aiemmin langetettu kaksi lainvoimaista tuomiota ihmiskaupasta. Helsingissä viisi sai vankeutta vyyhdessä, jossa paritettiin kehitysvammaista naista. Kotkassa tuomio tuli kolmelle miehelle ja kahdelle naiselle. Uhri oli 18-vuotias nainen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.