Kaksi 14-vuotiasta poikaa tuomittiin kiusatun teinitytön järkyttävästä murhasta – tyttö houkuteltiin ihastuksen varjolla hylättyyn taloon: Ihastus odotti talossa zombinaamarin ja sementtilohkareen kanssa

Irlannissa kaksi 14-vuotiasta poikaa on tuomittu kiusatun teinitytön Ana Kriégelin murhasta.

14-vuotias Ana Kriégel murhattiin vuosi sitten Lucanissa, Dublinin lähiössä.

The Guardian kertoo, että toinen murhaajista, 13-vuotias poika soitti hänelle kotiin kertoakseen hyviä uutisia. Anan ihastus, myöskin 13-vuotias poika halusi tavata hänet.

Ana lähti kotoaan iloisena ja seurasi poikaa ränsistyneeseen taloon, jossa Anan ihastus odotti. Kyseessä ei kuitenkaan ollut romanttinen tapaaminen, vaan ansa.

Anan ihastus odotti talossa zombinaamarin, mustien hanskojen ja polvisuojusten kanssa. Aseena hänellä oli metrin mittainen keppi ja sementtilohkare.

Nyt 14-vuotiaista pojista tuli tuona iltana Irlannin nuorimmat, jotka tuomittiin murhasta. Tapaus on järkyttänyt maata syvästi.

Kiusattiin erilaisuudesta

CNN:n mukaan tytön uskotaan kuolleen tunnin sisällä poistuttuaan kotoaan. Hänen ruumiinsa löytyi kolme päivää myöhemmin alastomana.

Analla ei ollut paljon ystäviä ja hän oli yksinäinen. Hän yritti etsiä kaltaisiaan sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Youtubessa, Instagramissa, Facebookissa ja Snapchatissa.

Häntä kuitenkin kiusattiin myös netin välityksellä. Hän sai osakseen seksuaalista vihjailua ja uhkailua. 

Häntä kiusattiin erilaisuudesta, koska Ana oli adoptoitu Venäjältä. Hän oli pitkä ja huomiota herättävä. Häneltä oli poistettu kasvain, jonka vuoksi hänellä oli kehno lähimuisti sekä heikko näkö ja kuulo. Häntä kutsuttiin kummajaiseksi.

Tapaus on saanut valtavasti huomiota

Poikien nimiä ei julkisteta heidän nuoren ikänsä vuoksi. Heitä kutustaan Poika A:ksi ja poika B:ksi.

Poika A pahoinpiteli ja käytti Anaa seksuaalisesti hyväksi. Poika B johdatti tytön taloon, jossa hänet murhattiin. Molemmat kiistävät syytteet.

Poikien henkilöllisyydet ovat kuitenkin kiertäneet sosiaalisessa mediassa ja heidän perheensä ovat saaneet tappouhkauksia.

Tapaus on muutenkin saanut paljon huomiota sosiaalisessa mediassa ja myös asiaan kuulumattomille ihmisille on lähetetty tappouhkauksia, koska heitä ollaan luultu murhaajiksi. Oikeudessa toivottiin, että poliisi puuttuisi uhkauksiin voimakkaasti.

Oikeudessa olivat paikalla myös Twitterin ja Facebookin edustajat, koska poikien kuvat ja henkilöllisyydet on julkaistu molemmissa. Asianajajien mukaan kumpikaan yhtiö ei ole voinut ennaltaehkäistä näiden tietojen julkaisemista, koska he eivät tienneet murhaajien henkilöllisyyksiä.

Oikeudessa yhtiöitä vaadittiin poistamaan kaikki materiaali, mitä murhaajista on julkaistu.

Erityisen järkyttävä tapaus

Seitsemän viikkoa kestänyt oikeudenkäynti järkytti koko maata ja varsinkin oikeudessa paikalla olleita. Tapauksen valamiehistö sai vapautuksen velvollisuudesta loppuelämäkseen jutun järkyttävyyden vuoksi.

Anan vanhemmat Geraldine ja Patrick Kriégel adoptoivat hänet vuonna 2006 Siperiasta Anan ollessa kaksivuotias.

Vanhempien mukaan tyttö oli aina yksin ja hän tunsi itsensä näkymättömäksi.

Ana käsitteli armotonta kiusamista erikoisella tavalla. Hän loi itselleen sosiaalisen median tilejä eri nimillä ja lähetteli itselleen kiusausviestejä. Vanhempien mukaan Ana haki tällä huomiota.

Oikeudenkäynnin jälkeen vanhemmat olivat vaitonaisia ja sanoivat Anan olleen heidän unelmiensa täyttymys ja että he rakastavat tätä aina.

"Haluatko tappaa jonkun?"

Poika A oli opettajien mukaan hän älykäs ja tuli hyvästä perheestä.

Murhan jälkeen poliisi löysi häiritsevää materiaalia hänen elektroniikkalaitteiltaan. Puhelimesta ja tietokoneelta löytyi yli 12 000 pornografista kuvaa, joissa monessa oli väkivaltainen sävy. Hän oli myös etsinyt netistä tapoja kiduttaa ihmisiä sekä tyhjillään olevia rakennuksia lähistöltä.

Tapaus on herättänyt keskustelua internetissä leviävästä väkivaltaisesta seksuaalisesta materiaalista. Pahimillaan sitä katsovat nuoret luulevat näkemäänsä normaaliksi.

Poika B:n mukaan Poika A oli tullut juttelemaan hänelle kuukautta ennen murhaa.

– Hän tuli luokseni ja kysyi: Hei, haluatko tappaa jonkun? Minä sanoin ei.

Poika A oli sanonut, että hän ajatteli kohteeksi Ana Kriégeliä.

Tyttö taisteli hengestään

Vaikka Poika B sanoi kieltäytyneensä, hän soitti silti Anan kotiin toukokuun 14. päivänä 2018. Ana oli lähtenyt kotoaan iloisena ja sanonut isälleen tulevansa pian takaisin.

Poika B kertoo paenneensa paikalta, kun Poika A hyökkäsi tytön kimppuun.

Syyttäjän mukaan Ana oli taistellut henkensä edestä. Hänen kaulansa ympärillä oli teippiä ja Poika A:n siemennestettä löytyi tytön paidalta.

Poika A kiisti kaiken osallisuutensa murhaan, vaikka poliisi löysi murhavälineitä pojan repusta tämän kotoa ja Anan verta hänen kengiltään.

Oikeudenkäynnissä Poika A vaikutti surulliselta ja hänen äitinsä itki. Poika B:n isä ryntäsi raivoissaan ulos salista kuultuaan, että hänen poikansa joutuu vankilaan.

Irlannissa alaikäisiä tuomitaan harvoin yli kolmeksi vuodeksi. Poikkeuksia tehdään, jos tapaus on erityisen vakava.

Lue myös:

    Uusimmat