Kaksi hämärää kuolemantapausta sai poliisin varoittamaan Joensuun asukkaita – nuorten miesten kohtaloihin saatu nyt selvyyttä

7:14
Suomen huumetilanne on räjähtänyt käsiin – rikostoimittaja: jopa lapset koukussa.

Joensuussa syksyllä sattuneiden hämärien kuolemantapausten selvittelyssä on edistytty. Kahden nuoren miehen kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta.

Poliisi kertoi viime syyskuussa saaneensa yhden viikonlopun aikana tutkittavakseen kaksi kuolemantapausta, joissa molemmissa oli kuollut yllättäen nuorehko joensuulainen mies.

Tapausten aikoihin poliisi epäili kuolemien liittyvän huumeisiin ja varoitti, että Joensuun seudulla liikkuu mahdollisesti vaarallista huumausainetta.

Samana viikonloppuna otettiin kiinni mies, jonka hallusta oli löydetty suuri määrä Subutex-tabletteja. Poliisi kertoi, että kuolleiden miesten epäiltiin käyttäneen mahdollisesti ainakin juuri Subutexiä.

"Mitään myrkkyä tai epäpuhdasta ainetta ei oikeuskemioissa ilmennyt"

Vainajille tehdyt oikeuskemialliset tutkimukset ovat nyt valmistuneet.

Poliisin mukaan miesten kuolemiin liittyi useiden eri päihteiden yhteisvaikutus. Kyse ei siis ollut mistään yhdestä huumeesta, lääkkeestä tai myrkyllisestä aineesta.

– Mitään myrkkyä tai epäpuhdasta ainetta ei oikeuskemioissa ilmennyt. Näitä tapauksia jatketaan normaaleina kuolemansyyn tutkintoina, rikosylikomisario Kimmo Wetterstrand Itä-Suomen poliisista kertoo MTV Uutisille.

Wetterstrandin mukaan poliisi on selvittänyt, ettei syyskuussa kiinni otetulla, Subutex-tabletteja hallussaan pitäneellä miehellä ollut yhteyttä kahden nuoren miehen kuolemaan.

– Esitutkinnan perusteella hän ei ollut tekemisissä näiden kahden henkilön kanssa ennen heidän kuolemaansa.

Poliisi ei epäile miesten kuolemiin liittyvän rikosta.

Poliisi ei Wetterstrandin mukaan ole myöskään tutkinut oheisrikoksia tapauksiin liittyen. Mahdolliset oheisrikokset voisivat liittyä esimerkiksi huumausaineiden hallussapitoon.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.