Mainos

Käkisalmen raivaustyöt päättyivät

Käkisalmen räjähdysonnettomuuden raivaustyöt on lopetettu, kertoivat viranomaiset eilisiltana. Kerrostalon romahduksessa kuoli 12 ihmistä ja kateissa on kolme. Onnettomuudessa loukkaantui kolme ihmistä.

Pelastustyöntekijät arvelevat, että räjähdyksen aiheutti kaasun taitamaton käsittely. Räjähdys oli niin voimakas, että katto romahti osittain alas, samoin useimmat kerrokset räjähdyspaikan kohdalla.

Venäjän hätätilanteiden ministeriön mukaan seitsenrappuisen kerrostalon kolme rappua säilyi vaurioitta. Pelastustöihin osallistui 485 venäläistä ja 18 suomalaista asiantuntijaa. Hallitus maksaa korvauksia kaikille, joita onnettomuus kosketti. Kodittomiksi jääneille taataan uudet asunnot.

Kunnallisvaalit tänään

Käkisalmessa järjestetään tänään kunnallisvaalit räjähdysonnettomuudesta huolimatta. Käkisalmen vaalikomitean puheenjohtaja Sergei Krel oli esittänyt, että vaalit lykättäisiin tammikuun puoliväliin, koska onnettomuuden vuoksi mm. kaikkien äänestyspaikkojen turvallisuutta ei voida taata.

Krel kertoi uutistoimisto Itar-Tassille, ettei aluekuvernööri suostunut ehdotukseen. Käkisalmessa valitaan kaupunginjohtaja yhdeksästä ehdokkaasta ja kunnanvaltuusto.
(STT-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.