Kajaanilainen pariskunta tekee taidetta kuntoilusovelluksen avulla – näin satametriset teokset syntyvät järven jäälle

0:33

Kajaanilainen pariskunta keksi piirtää taideteoksia Sports Tracker -sovelluksen avulla. Katso kuvat upeista teoksista videolta!

Eräs kajaanilainen pariskunta on keksinyt kuntoilulleen toisenkin tavoitteen terveyden ylläpitämisen lisäksi. Kaksikko tekee nimittäin lenkeillään taidetta Sports Tracker -sovelluksen avulla.

Sports Tracker piirtää GPS-signaalin avulla sovelluksen karttaan kuljetun reitin. Kajaanilainen kaksikko onkin alkanut hyödyntää tätä ominaisuutta kekseliäällä tavalla ja kävellyt esimerkiksi traktorin, kalan, kukkien ja ongenmuotoisen reitin.

Sports Tracker on suomalainen kuntoilusovellus, jonka avulla voi seurata omaa edistymistään treeneissä. Liikkuessa sovellus seuraa ja tallentaa GPS:n avulla kuljetun reitin. 

– Saimme idean tähän "kävelytaiteeseen", kun olimme ulkona liikkumassa Oulujärven jäällä. Päätimme tehdä pari sydämenmuotoa kävelemällä jäällä ja katsoimme myöhemmin miltä se näytti Sports Trackerissa, pariskunta kertoo Sports Trackerin blogissa.

– Valitettavasti sydämet näyttivät enemmänkin perhosen siiviltä, joten minä ja vaimoni päätimme, että kävelemme hiukan lisää ja muutamme ne 200 metriä pitkäksi kukaksi.

"Haastavinta on ehdottomasti..."

Nimettömänä pysyttelevän pariskunnan mukaan taiteen tekeminen sovelluksen avulla ei kuitenkaan ole vaikeaa. Jos kävelyidea on kovin monimutkainen, kaksikko saattaa tehdä siitä luonnoksen tai katsoa kuvia netistä.

Pieniä valmisteluja kannattaa tehdä myös ennen piirtämisen aloittamista, jotta koko lenkkiä ei tarvitse tehdä puhelimen ruutua tuijottaen.

– Merkitsemme suksisauvoilla tai lumikasoilla joitakin kohtia niin, että ne erottuvat muutaman sadan metrin päästäkin. Esimerkiksi kalanruotokuviossa teimme lumikasat jokaisen selkäruodon alkukohtaan. Selkäruodot tulivat noin 50 metrin välein, joten niiden oikean pituuden suhteessa edelliseen pystyi helposti määrittelemään katsomalla mallia edellisestä, pariskunta kertoo MTV Digille.

Kahteen asiaan tulisi kuitenkin kiinnittää huomiota.

– Kannattaa tehdä teoksesta niin suuri, että gps-tallennuksen epätarkkuudet eivät haittaa lopputuloksessa, he muistuttavat.

– Haastavinta on ehdottomasti satojen metrien läpimittaisten kuviouden oikeiden mittasuhteiden hahmottaminen niin, että kuviot sattuvat kohdalleen. Koska gps-tallennusta ei voi välillä keskeyttää, pitää etukäteen suunnitella kuvion toteutusjärjestys. Etukäteen kannattaa suunnitella, miten teos "piirretään" yhdellä viivalla, kun kynää ei voi nostaa välillä.

Jatkoa mahdollisesti luvassa

Pariskunta kertoo Sports Trackerin sivuilla, että taideteoksien tekeminen on saanut heidät nauttimaan liikunnasta enemmän ja aika kuluu jäällä kävellessä paljon nopeammin.

Kajaanilainen kaksikko kertoo myös, että taiteen tekemistä on tarkoitus jatkaa myös keväällä, jos sopiva, avoin paikka siihen löytyy.

Lähteenä myös Sports Tracker blog

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja