Mainos

Kainuulaisen eläkeläismiehen syömälakko jatkuu

Terveyspalvelujen lakkauttaminen on nostattanut lähes kansanliikkeen Kainuussa. Terveyspalvelujen puolesta kamppaileva Teuvo Ruotsalainen sanoo, että Vuolijoella monelle ainoa keino päästä lääkärin puheille on tilata ambulanssi.

Kainuun pienten terveysasemien puolesta taisteleva vuolijokinen eläkeläinen Teuvo Ruotsalainen jatkaa syömälakkoaan. Huomenna tulee kuluneeksi tasan kaksi viikkoa siitä, kun hän aloitti syömälakon terveyspalvelujen palauttamiseksi.

- Vointini ei ole hyvä: herään myöhään ja kävelen hitaasti. Aion kuitenkin sinnitellä, sillä asioihin ei ole tullut mitään muutosta, kertoo Ruotsalainen.

Kainuun maakuntahallitus päätti lopettaa lääkärin ja hoitajan vastaanottopalvelut muun muassa Vuolijoen terveysasemalla lokakuun alusta lähtien. Tämä nostatti lähes kansanliikkeen Kainuussa. Vuodenvaihteessa Kajaanin kaupunkiin liitetyn Vuolijoen terveyskeskuksen vaikutusalueelta kerättiin 2200 nimen adressi, jossa maakuntahallitusta vaaditaan peruuttamaan päätös ja laatimaan koko Kainuuta koskeva sosiaali- ja terveyspoliittinen ohjelma.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti viime keskiviikkona, että kyläyhdistyksen kanssa järjestetään yhteinen tilaisuus.

Teuvo Ruotsalainen sanoo ryhtyneensä syömälakkoon puolustaakseen Kainuun sairaita ja ikääntyneitä ihmisiä.

- Nyt palvelut on haettava ja jonotettava Kajaanista, jossa on jumalaton ruuhka. Reseptien uusiminen kestää pitkään, ja useat ihmiset ovat nyt ilman lääkkeitä, hän paheksuu.

Hän muistuttaa, että Vuolijoella monella ei ole omaa autoa tai varaa taksimatkoihin. Usein ainoaksi keinoksi päästä lääkärin puheille on tilata ambulanssi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.