Mainos

Kaikkonen: Sosiaaliviranomaisilla on paljon valtaa tässä maassa

Kansanedustaja Antti Kaikkonen kertoo, että perhe on saanut runsaasti tukea sen jälkeen, kun hän kertoi avoimesti adoptioprosessin kariutumisesta MTV3:n Korkojen kera -ohjelmassa viime perjantaina.

– Olemme saaneet todella paljon kannustavaa ja tsemppaavaa palautetta. Tuntuu toki mukavalta, että moni myötäelää ja on hengessä mukana, hän kertoo MTV3:n uutisille sähköpostitse Strasbourgista.

Kaikkosen mukaan hänen ja puolisonsa Satu Taiveahon adoptioprosessi kariutui Kaikkosen oikeuskäsittelyn vuoksi. Kaikkosta syytetään luottamusaseman väärinkäytöstä Nuorisosäätiö-oikeudenkäynnissä. Oikeusprosessi on kesken eikä Kaikkosta ole tuomittu.

Viikonloppuna Helsingin Sanomien haastattelema siviilioikeuden professori, Urpo Kangas sanoi, että viranomaiset olivat tehneet Kaikkosen ja Taiveahon tapauksessa virheen. Hänen mukaansa laki ei edellytä, että adoptio-oikeitta hakeva ei saisi olla rikoksesta epäiltynä.

MTV3:n haastattelema Helsingin kaupungin adoptioryhmän johtava sosiaalityöntekijä Aulikki Haimi-Kaikkonen katsoo asiaa kuitenkin eri kannalta.

Hänen mukaansa rikosepäily on aina stressitekijä, joka vaikuttaa esimerkiksi perheen voimavaroihin. Haimi-Kaikkosen mukaan oikeusprosessin vaikutukset vaatisivat ainakin sosiaalityöntekijän selvityksen.

Kaikkonen ei halua kommentoida tarkemmin mahdollisia jatkotoimia.

– En oikein tiedä, mitä tässä olisi tehtävissä tilanteen muuttamiseksi. Sosiaaliviranomaisilla on tässä maassa paljon valtaa, hän toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.