Kaikkien aikojen diili vai sulaa hulluutta? – Vuosimallin 2012 Saab 9-3:sta maksettiin juuri 60 000 euroa

Insinöörin taidonnäyte: täysin sähköllä kulkeva Saab 99 2:06
Tamperelaismies teki Saabistaan sähköauton.

Tämä kaikilla herkuilla ladattu avomallinen Saab 9-3 Griffin lienee jokaisen saabistin unelma.

Vähän ajettuihin helmiin erikoistunut hollantilainen Auto Leitner löysi hiljattain uuden omistajan kaikilla herkuilla ladatulle Saab 9-3 Griffinille kovalta kuulostavaan 59 500 euron hintaan.

Korkean kauppahinnan takana on kuitenkin muutama selittävä tekijä.

Sen lisäksi, että tämän etanolia juovan auton mittarissa on vain 16 111 kilometriä, on kyseessä ainoa koskaan valmistettu avomallin Sky Blue -erikoisversio. Erikoismalleja valmistettiin vain yksi kappale jokaista korimallia kohden eli avoauton lisäksi jossain päin maailmaa on yksi näyttävä vaaleansininen sedan ja yksi farmari.

Auto oli parhaillaan tuotantolinjalla, kun Saabin konkurssin myötä kaikki käynnissä ollut tuotanto keskeytettiin. Auto rakennettiin loppuun asti käsipelillä.

Vaaleansinisen Sky Blue -erikoisvärin lisäksi autosta löytyy Hirschin sporttipaketti, joka sisältää menevämpään ajotapaan sopivan jousituksen, uuden pakoputkiston, sporttiratin, alumiiniset polkimet ja 260 hevosvoimaa.

Vanteet ovat 19-tuumaiset BBS:t, istuimet ovat nahkaa ja ikkunoissa on tarrat, jotka kertovat auton olevan ainoa laatuaan.

Lue myös:

    Uusimmat