Kahden viivan syöttö historiaan

Jääkiekkosäännöt muuttuvat. Huomattavin muutos on nk. keskiviivan paitsion poistaminen.

Samassa Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kokouksessa maanantaina Lausannessa valittiin liiton puheenjohtajaksi uudelleen sveitsiläinen Rene Fasel. Kalervo Kummola valittiin hallitukseen Suomen edustajana. Suomen aiempi hallituksen jäsen Kai Hietarinta valittiin liiton tilintarkastajaksi.

Keskiviivan paitsion poistuminen vaikuttaa pelin nopeutumiseen, koska kahden viivan syötöille keskialueella ei ole estettä. Sääntöä aletaan noudattaa kaikissa Kv. liiton mestaruuskilpailuissa ensi kauden alusta.

Suomessa sääntöä aletaan noudattaa ensi kaudella liiton sarjoissa. SM-liiga päättänee muutoksesta vuosikokouksessaan 17. kesäkuuta. Liiton hallitukseen kuuluu nyt puheenjohtaja Faselin ohella kolme varapuheenjohtajaa Miroslav Subrt (Tshekki), Walter Bush (USA) ja Shoichi Tomita (Japani) sekä jäseninä Hans Dobida (Itävalta), Frederick Meredith (Britannia), Rickard Fagerlund (Ruotsi), Philippe Lacarriere (Ranska), Murray Costello (Kanada), Aleksandr Steblin (Venäjä) sekä Kummola.

Ensi vuoden MM-kisoissa Norjassa Suomi pelaa jälleen alkulohkossa D Venäjän ja Valko-Venäjän sekä Kazakstanin kanssa. Kazakstan tulee lohkoon, jos selviytyy karsinnoista. Lohkossa A ovat Kanada, Italia, Slovakia ja Norja, lohkossa B Ruotsi, Latvia, Sveitsi ja karsijoista mahdollisesti Ranska, lohkossa C Tshekki, Aasian edustaja sekä karsijoista mahdollisesti USA ja Saksa.

MM-kisojen karsintaturnaukset pidetään 5.-8. marraskuuta Itävallan Klagenfurtissa (USA, Kazakstan, Itävalta ja Viro) sekä Slovenian Ljubljanassa (Ranska, Saksa, Ukraina ja Slovenia). Kauko-idän karsinta on 4.-6. syyskuuta Tokiossa (Japani, Kiina ja Etelä-Korea).

Naisten MM-kisat vuonna 1999 pelataan 5.-11. huhtikuuta Espoon, Keravan ja Vantaan halleissa. Vuonna 2000 naisten MM-kisat ovat Kanadassa ja vuonna 2001 USA:ssa. Nuorten MM-kisat 1999 ovat Kanadan Winnipegissä ja Brandonissa sekä vuonna 2000 Ruotsissa.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat