Mainos

Kaatokännissä toikkaroinut toimitusjohtaja jätti pienet lapset ilman ruokaa ja hoitoa – 35 000 euron sakot

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 43-vuotiaan helsinkiläismiehen peräti 35 000 euron sakkoihin heitteillepanosta. Mies joi itsensä humalaan, vaikka hän oli lupautunut hoitamaan pieniä lapsiaan.

Tapahtumat sattuivat elokuussa 2014. Lasten äiti oli lähtenyt lauantaina Hankoon ja jättänyt 1,5- ja 3-vuotiaat lapset isän hoitoon.

Oikeudessa mies ei halunnut puhua, mutta poliisille mies kertoi näin.

– Aloin käyttää alkoholia lauantaina ja join reippaasti. En tiedä mikä laukaisi alkoholin juomisen. Olin viikonloppuna hirveässä humalatilassa.

Mies kertoi myös juomisen ”eskaloituneen” sunnuntain puolella.

– Join viikonloppuna punaviiniä ja siideriä, mutta en osaa sanoa kuinka paljon.

Vaimo oli soittanut kotiin kello 14-15 aikaan sunnuntaina ja havainnut miehen olevan humalassa. Kotiin palatessaan nainen löysi miehen sammuneena makuuhuoneesta.

Kodinhoitajan laittama ruoka oli ollut koskemattomana, joten vaimon käsityksen mukaan lapset eivät olleet saaneet lainkaan ruokaa.

Oikeudessa vaimo oli huolestunut siitä, että 400 neliöisessä ja kolmikerroksisessa asunnossa on paljon paikkoja, jossa lapset olisivat voineet loukata itsensä. Asunto sijaitsee myös meren rannalla.

Missä lapset olivat?

Vaimo kertoi, ettei olisi jättänyt lapsia miehen huomaan, jos olisi tiennyt tämän ryhtyvän juomaan alkoholia.

Mieheltä kysyttiin poliisikuulustelussa missä lapset olivat.

– He olivat varmasti jossain asunnossa. Meidän asuntomme on kolmikerroksinen, ja he ovat voineet liikkua ihan vapaasti siellä.

Miestä syytettiin myös 1,5-vuotiaan lapsen pahoinpitelystä. Lapsella oli mustelmia ja naarmuja otsalla. Oikeus piti pinnallisia vammoja hyvin lievinä ja katsoi, että ne olivat voineet syntyä esimerkiksi kaatumisesta. Tältä osin syytteet hylättiin.

Oikeus langetti isälle alun perin 50 päiväsakkoa. Kun yksi sakko miehen tuloilla on 858 euroa, niin yhteissumma nousi 43 000 euroon. Mies oli poliisiputkassa kolme päivää, mikä alensi päiväsakkojen määrän 41:een. Samalla summa putosi 35 200 euroon.

Toimitusjohtajan verotettavat pääomatulot vuonna 2013 olivat 900 000 euroa.

Oikeus määräsi isän maksamaan lapsille tuhat euroa korvausta kärsimyksestä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.