Kääretorttu 22.2.2001

Toimittaja Kaarina Roininen

4 munaa
1 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja

TAI 1/0,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
5 dl viipaloituja pakastemansikoita tai
3 dl pakastevadelmia

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi (noin 5 minuttia sähkövatkaimella)
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilöiden vaahtoon. Sekoita varovasti nostellen sen verran, että aineet tasoittuvat.
3. Levitä taikina uunipellille kevysesti voidellun leivinpaperin päälle tasaisesti.
4. Paista leivonnainen 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 7-10 minuuttia.
5. Kumoa sokeroidun voi- tai leivinpaperin päälle.
6. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehahtaa.
7. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon jäiset marjat. Anna seoksen hyytyä ja jäähtyä muutama minuutti.
8. Levitä marjaseos kääretorttulevylle.
9. Kääri torttulevy rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Anna maustua kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki:
Voit halutessasi levittää tai pursottaa tortun pinnalle sokerilla ja vanilijasokerilla maustettua kermavaahtoa.

Lue myös:

    Uusimmat