Mainos

Kaapeliyhtiöillä ongelmia digisignaalien muuntamistöissä

Ongelmia on ollut ainakin Tampereen tietoverkolla, Soneralla ja Elisalla. Sen sijaan Welholla ei ole ilmennyt ongelmia.

Kaapeliyhtiöissä on hikoiltu ankarasti digisignaalien muuntamistöissä. Tällä viikolla alkaneet työt eivät ole sujuneet odotetusta, vaan esimerkiksi Ylen kanavien tekstitykset ovat monissa verkoissa hävinneet.

Ylen tekninen johtaja Jorma Laiho vakuuttaa, että "vika ei tällä kertaa ole Ylessä, jos on koskaan ollutkaan".

- Ongelma on selkeästi kaapelioperaattorien puolella. Niillä on vialliset laitteet, ja ne ovat sen itse myöntäneet, Laiho sanoo. Hän ei "kehtaa sanoa laitemerkkiä", mutta operaattorit tietävät hänen mukaansa jopa laitteen merkin tarkkuudella, missä vika on.

Laiho ihmettelee, miksei laitteita kokeiltu ajoissa. Hänestä digipäätös tehtiin niin kauan sitten, että laitteita olisi ollut aikaa kokeilla.

- Yksi syy, miksi Suomessa on pyritty digitalisoimaan myöskin kaapeliverkko, on juuri näitten ongelmien välttämiseksi. Nyt nähdään, että kun yksi pala siirtoketjua on digitalisoimatta, niin käy näin.

Ongelmia on ollut ainakin Tampereen tietoverkolla, Soneralla ja Elisalla. Laihon mukaan Welholla ei ole ilmennyt ongelmia.

Laiho sanoo, että katsoja välttyy parhaiten ongelmilta hankkimalla digiboksin jo tässä vaiheessa.

Kaapelitelevisioliiton toimitusjohtaja Jyrki Ojala sanoo, että siirtymävaiheeseen liittyy väistämättä erilaisia ongelmia, joita joudutaan "siinä juoksussa sitten korjailemaan". Hän myöntää, että jossakin ilmeisesti on joitakin häiriöitä, kun sellaisia viestejä on tullut. Kaapelioperaattorit tekevät nyt pitkiä päiviä selvittääkseen digitaali-analogi-ongelmat.

- Lauantaiyönä kello neljältä kaikki on sen varassa, miten tämä digitaali-analogimuunnos onnistuu, Ojala kiteyttää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.