Kaakkoissuomalaiset kehuvat kotikaupunkejaan – ”Parasta satama anniskelulaivoineen”

Studio55.fi pyysi lukijoitaan kertomaan parhaita asioita omista kotikaupungeistaan. Kaakkois-Suomen alueella asuvat nauttivat esimerkiksi Lappeenrannan vedyistä, Haminan luonnosta, Imatran teatterista ja Savonlinnan ystävällisestä ilmapiiristä. Mahtuipa joukkoon eräs humoristinen kouvolalainenkin, joka piti kotikaupunkinsa parhaana antina pois vievää tietä.

Lappeenranta

Satama, laivaristeilyt ja paikat. Isot automarketit isoilla parkkipaikoilla, monia kaupungin laita-alueilla.

Satamatori ja Saimaa.

Ehdottomasti parasta ovat linnoitus ja satama anniskelulaivoineen, kioskeineen ja hiekkalinnoineen. Se on kaupunkilaisten ja turistien olohuone, josta löytyy jokaiselle jotakin. Linnoituksesta aukeaa hieno näköala satamaan ja Saimaalle.

Linnoitus.

Satamatori, vety ja ihmiset.

Hamina

Luonto kesällä, varsinkin Rampsinkarissa!

Imatra

Imatra on ollut kotikaupunkini syntymästäni saakka, ensin kauppala nyk. n 29 000 asukkaan kaupunki. Meillä on virtaava Vuoksi ja mainetta kiirinyt Imatrankoski. Vuoksen ympäristö on yksi kauneimpia kotiseutuni alueista. Imatra on pieni, mutta samalla laaja kaupunki. Vehreys ja vihreys ja upeat maisemat, hienot ulkoilukohteet. Täällä voi harrastaa vauvasta vaarin monenlaisia ulkoiluun liittyviä lajeja.

Imatra on panostanut ulkoalueisiin, mm. Ukonniemestä löytyy uusi jäähalli, palloiluun uusin kohde ”sinivalkoinen” kuplahalli, unohtamatta tennishallia. Imatran kylpylä sijaitsee kauniilla paikalla, joten sinne kannattaa suunnata lomalla.  Asutus on alun perin muodostunut suurteollisuusalueen ympärille, nykyisin kaupunkia rakennetaan sisälle päin. Täällä tartutaan karjalaiseen tapaan tuumasta toimeen! 

Yksi mainetta kantava voima on myös meidän Teatteri Imatra, meillä on upeat näyttelijät, tätä ei voi jättää mainitsematta. Vanhaa teatterirakennusta puretaan parhaillaan, ja uusi teatteri tulee asettumaan samalle tontille. Tervetuloa Imatralle!  Joskus kauneutta ei näe, koska se on liian lähellä.

Kouvola

Tykkimäen huvipuisto.

Tie pois.

Savonlinna

Kotikaupunkini ylpeydenaihe ja nähtävyys on 1400-luvun Olavinlinna. Kaupungin ihana tunnelma löytyy kesäisin kaupungin torilta. Vehreä luonto ja vesistö lähellä kaupunkia.

Järvien määrä, luontopolut, ihmiset, kauneus, upeita kirkkoja, viihtyisät torit, asuntojen kunto ja edullisia vuokra-asuntoja löytyy. Koirapuistot, oravat, linnut. Asun järven ”vieressä”. Tunnelma, ihmisten ystävällisyys ja sosiaalisuus. Ottaa lapset todella hyvin huomioon, paljon ilmaisiakin tapahtumia.

Nukke-ja lelumuseo Suruton. Yksityinen Käpy Taruksen kokoelma, jota ylläpidetään yhdistyksen talkoovoimin. Noin 3000 nukkea, nallea ja lelua herättävät ihania lapsuusmuistoja!

Lue myös:

    Uusimmat