Jyrki Järvilehdon veneturman tutkinta syyttäjälle

Poliisin esitutkinta kesti yli vuoden.

Entinen F1-kuski Jyrki Järvilehto oli mukana tuhoisassa veneturmassa kesäkuun 18. päivän yön tunteina vuonna 2010. Järvilehdon ja hänen tuttavansa vene törmäsi kovassa vauhdissa Jomalvikin kanavan siltapalkkiin Tammisaaressa Raaseporissa ja tuhoutui täysin.

Järvilehdon seurassa ollut mies menehtyi ja entinen formulakuski itse loukkaantui vakavasti. Järvilehto puhalsi onnettomuuden jälkeen 1,7 promillea. Poliisi pyrkii selvittämään, kuka venettä ajoi.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedotti maanantaina, että turman esitutkinta on saatu päätöksen. Asianosaisten asiamiehille varattiin ennen esitutkinnan päättämistä tilaisuus esittää lausuntonsa esitutkinnassa kertyneestä aineistosta. Järvilehtoa epäillään kolmesta rikoksesta.

– Siinä on tutkittu törkeää kuolemantuottamusta, törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista ja vesiliikennejuopumusta, rikoskomisario Timo Seppälä kertoi MTV3:n uutisille.

Loppulausunnot, joissa on käsitelty esitutkintapöytäkirjan sisältöä, toimitettiin poliisille annettuun määräaikaan mennessä. Lausunnot liitetään osaksi esitutkintapöytäkirjaa ja esitutkinnan näin valmistuttua asia toimitetaan syyttäjälle syyteharkinnan toimittamista varten.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat