Jussi-gaala järjestetään huomenna – Filmiauran puheenjohtaja kertoo, kuinka 350 kutsuvieraan tilaisuus pyritään järjestämään turvallisesti pahenevasta koronatilanteesta huolimatta

4:21
Filmiaura ry:n puheenjohtaja Riina Liukkonen kertoo Jussi-gaalan erityisjärjestelyistä koronatilanteessa.

Jussi-gaalassa on tänä vuonna erityisjärjestelyjä, joilla pyritään varmistamaan tapahtuman turvallisuus pahenevassa koronatilanteessa.

Suomalaisia elokuva-alan menestyjiä palkitaan keskiviikkona 14. lokakuuta vuosittaisessa Jussi-gaalassa, joka järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla. Tapahtumaan on saapumassa noin 350 kutsuvierasta. 

Gaalan järjestäminen on aiheuttanut runsaasti kohinaa, sillä kiihtyvä koronavirustilanne on tuonut mukanaan jälleen uusia rajoituksia. Muun muassa perjantaina 9. lokakuuta linjattiin pääkaupunkiseudun alueen koronakoordinaatioryhmän toimesta, ettei yli 20 henkilön yksityistilaisuuksien järjestämistä suositella. 

Jussi-gaalan järjestävän Filmiaura ry:n puheenjohtaja Riina Liukkonen kertoo MTV Uutisille, että gaalan vuosittainen päätarkoitus on jakaa Jussi-palkinnot edellisen vuoden kotimaisille elokuville, joka aiotaan myös keskiviikkona 14. lokakuuta tehdä. Jussi-gaala oli alunperin tarkoitus järjestää vuoden 2020 kevättalvella, mutta se siirtyi syksyyn. Normaalisti Jussi-gaalan vierasmäärä liikkuu noin 800 kutsuvieraan tienoilla, mutta nyt tilanteesta johtuen vierasmäärää on supistettu. 

– Se on nyt huomenna suorassa televisiolähetyksessä tarkoitus tehdä: jakaa Jussi-palkinnot viime vuoden teatterielokuvien tekijöille ja ottaen huomioon vahvasti kaikki suositukset ja turvallisuusohjeet, Liukkonen kommentoi. 

Jussi-gaalassa on tänä vuonna otettu käyttöön erilaisia erikoisjärjestelyjä, joilla tapahtumasta pyritään tekemään mahdollisimman turvallinen. Sisääntulon tapahtuvat Liukkosen mukaan kahdesta eri sisäänkäynnistä, joista vieraat ohjataan suoraan pöytiin. Punaiselle matolle ohjataan ainoastaan ennalta sovitut ehdokkaat sekä palkintojenjakajat. 

Jokaisella kutsuvieraalla on oma nimikoitu istumapaikka pöydissä, jotka on aseteltu saliin turvavälejä noudattaen. Liukkonen kertoo lisäksi, että sekä sisään tullessa että pois lähtiessä gaalassa on maskipakko, sekä vahva suositus maskin yllä pitämisestä on voimassa koko televisiolähetyksen ajan. 

Liukkosen mukaan gaalaan saapuville vieraille on niin ikään jaettu pitkin syksyä turvaohjeita tilaisuuden suhteen. Jos esimerkiksi voittaa Jussi-palkinnon tänä vuonna, ei sitä ole lupa tuulettaa vaikkapa halaamalla pöytäseuruetta. Kättelyjä ei myöskään suositella, eikä vieraissa pöydissä saa käydä turhaan.

– Meillä ei ole myöskään alkumaljaa, eli suoraan pöytiin tosiaan ohjataan. Ja lähtiessä juhla loppuu televisiolähetykseen, eli ei jäädä tänne jatkoille, vaan kukin poistuu sitten ohjatusti omasta uloskäynnistään. 

Liukkonen kertoo, että peruutuksia gaalaan osallistumisista on tullut joitakin kymmeniä. Hän itse toivoo tapahtuman sujuvan erikoisjärjestelyiden puitteissa hyvin. 

– Kovasti jännitän elokuvantekijöiden puolesta, että viime vuonna oli upeita kotimaisia elokuvia ja ne päästään viimein huomenna palkitsemaan turvallisesti, Liukkonen summaa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja