Juontajat Pirjo ja Mape innolla uuteen Studio55.fi-kauteen

Studio55.fin juontajat Markku "Mape" Veijalainen ja Pirjo Haapoja odottavat jo maanantaina 19. elokuuta jatkuvia tv-lähetyksiä. He kiittelevät niin netissä kuin kaupan lihatiskillä palautetta antamaan tulleita katsojia ja lupaavat pitää viisikymppisten ja sitä vanhempien asioita esillä jatkossakin.

– Olemme pohtineet ystävieni kanssa useissa istujaisissa kesän aikana paitsi ikäistemme etuoikeuksia, myös paineita ja ristivetoa. Omat vanhemmat, lapset, lapsenlapset ja ehkä puolisotkin vaativat meiltä aikaa ja ponnistuksia – yksi Studio55.fin keskustelija kysyikin, milloin se oma elämä alkaa, kun nyt elää joka päivä toisten eteen. Mietimme arkisista paineista selviämistä varmaan myös ohjelmassa monesti syksyn ja talven mittaan, Pirjo sanoo.

Mapekin tuntee ikäistensä huolet.

– Meitä yli 50-vuotiaita on Suomessa yli kaksi miljoonaa. Haluan, että Studio55.fi keskustelee avoimesti siitä, mikä on ikääntyvien ihmisten asema tässä nopeasti muuttuvassa maailmassa. Suomessa eletään suuren murroksen kautta, ja tulevaisuus näyttää hyvin epävarmalta. Nyt tehtävät päätökset vaikuttavat meidän kaikkien elämään, Mape selittää.

– Toivon, että me ohjelman tekijät osaisimme välittää hyödyllistä tietoa ja mielenkiintoisten ihmisten mielipiteitä niin, että katsojillamme olisi paremmat mahdollisuudet ymmärtää tätä maailman menoa, Mape sanoo.

Aina uusi tarina

Studio55.fin juontajan työ on sekä Mapesta että Pirjosta palkitsevaa.

– Jokainen vieras tuo mukanaan uuden tarinan ja oman maailmansa. Siten jokainen ohjelma on uusi seikkailu ja mahdollisuus oppia jotain uutta, niin juontajalle kuin katsojalle, Mape sanoo.

Pirjokin nauttii löytämisen ilosta.

– Ohjelman takia tulee ottaneeksi selvää asioista, joihin ei muuten koskaan törmäisi. Sovittu aihe ei ole ehkä aluksi kiinnostanut, mutta jäänyt lopulta muistoihin tärkeänä kokemuksena, hän selittää.

Vieraistakin on jäänyt hyviä muistoja.

– Joistakin on tullut jopa ystäviä. Toisten kanssa tiedämme, ettemme ehkä enää koskaan tapaa, mutta silti hetkeksi on syntynyt vahva, henkilökohtainen yhteys, Pirjo sanoo.

Palaute tervetullutta

Kun on viikoittain satojentuhansien suomalaisten "olohuoneissa", yhteyksiä syntyy myös ruudun toiselle puolelle.

– Studio55.fi on saavuttanut uskollisen katsojakunnan. Ihmiset antavat palautetta hyvin avoimesti niin netissä, Stockmannin lihatiskillä kuin raitiovaunussakin. Tulkitsen sen niin, että katsojat tuntevat ohjelman omakseen, ja sehän on ollut tekijöiden tavoite alusta alkaen, Mape sanoo.

Vaikka arvostelu on ollut pääasiassa hyvää, Pirjo kiittelee myös kielteisiä kommentteja.

– Niistä seuraa vähintään pohdintaa, joskus apu, ja aika usein muutos.

Joskus palaute on ristiriitaista.

– Joku esimerkiksi kiitti seksiaiheen käsittelystä, mutta toisen mielestä aiheella oli väärä ohjelma, aika ja yleisö. Yllättävän paljon tulee myös palautetta siitä, millaisina ihmisinä meidät juontajat nähdään – itse koemme olevamme vain aiheen esilletulon väline, Pirjo huomauttaa.

"Hienoa olla mukana"

Pirjo toivoo, että kesän aikana lukiessa, reissatessa ja tapahtumissa syntyneet ideat jalostuisivat lähetyksiksi asti.

– Tämä ei koske ainoastaan omia fundeerauksia, vaan myös toivomuksia, joita olen saanut tavatessani useita ohjelman katsojia. Eiköhän talven aikana ehditä tuomaan niitäkin aiheita esille. Studio55.fi on yksi harvoja tai ehkä jopa ainoa ohjelma, joka tarjoaa sisältöä yli viisikymppisille. Me tekijät teemme sitä tosissamme, tarmolla ja riemulla, Pirjo sanoo.

Mapenkin mielestä ohjelman vahvuus on siinä, että tiedetään, kenelle sitä tehdään.

– Tekijät tuntevat katsojansa, ja katsojat tuntevat tekijät omakseen. On hienoa olla tässä mukana, Mape sanoo.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja