Mainos

Jungner pitää SDP:n galluplukuja torjuntavoittona

Mediajohtajasta puoluebyrokraatiksi keväällä siirtynyt SDP:n nykyinen puoluesihteeri Mikael Jungner pitää uusimpia puolueensa galluplukuja torjuntavoittona. Jungner kommentoi Ylen teettämää mielipidemittausta Pietarissa sosiaalidemokraattien puolueristeilyllä.

Jungnerin entisen työnantajan Taloustutkimuksella teettämä tutkimus kertoi SDP:n kannatukseksi 19,1 prosenttia. Puoluesihteerin tuoreeltaan kännykästään lukemat luvut irrottivat ay-demarien miehittämän laivaseminaarin yleisöstä vain vaimeat aplodit.

Tosin vielä vaimeammiksi kättentaputukset jäivät, kun Jungner pyysi tovereitaan antamaan pienen tunnustuksen parhaiten edenneille perussuomalaisille.

- Tsemppiä keskustaan, nimittäin 17,6 on niin onneton tulos, että sitä ei varmaan vuosikausiin nähty. Kova paikka, Jungner sen sijaan hehkutti entisen hallituskumppanin tulosta.

Jungner valoi uskoa SDP:n kenttäväkeen kertomalla puolueen teettämästä tutkimuksesta, jonka mukaan sosiaalidemokraattien kannatuspotentiaali eli puoluetta mahdollisesti äänestää harkitsevien osuus on peräti 28 prosenttia.

SDP on tutkimuksen mukaan myös paras työelämäpuolue. Luku tosin jää 23 prosenttiin, eli käytännössä vain demarit itse ovat sitä mieltä.

Erottautumalla uskoa epävarmoihin

SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilainen tulkitsi, että yhteistä viime kuukausien mielipidemittauksille on, että epävarmojen äänestäjien määrä on poikkeuksellisen suuri.

- Se on samaan aikaan meille sosiaalidemokraateille mahdollisuus että myös haaste, Urpilainen sanoi.

Puolentuhannen risteilyllä olleen demariryhmän ydinjoukko sai laivan seistessä Pietarin satamassa rautaisannoksen muiden maiden sosiaalidemokraattisten puolueiden viimeaikaisista vaalimenestyksistä ja niiden syistä. Muun muassa Britanniassa ja Ruotsissa aatetoverit ovat jääneet vallan kammareiden ulkopuolelle ja ainoastaan Norjassa ote on pysynyt hanskassa.

Urpilaisen mielestä opetus on, että on osattava erottautua sosiaalidemokraattien vanhastaan käyttämiä tunnuksia omineista porvaripuolueista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.