Jukka Kuoppamäki 50 vuotta aviossa: Tunnemme yhä vetovoimaa

Mitä ihmettä, julkisuuden henkilö ja vieläkin saman naisen kanssa naimissa!

Jukka Kuoppamäen 70-vuotisjuhlakonsertti starttaa syyskuun 1. päivä Helsingin Finlandiatalolla. Luvassa on Kuoppamäen nostalgisia kultahelmiä ja uusia biisejä, totta kai, soljuuhan hänelle taivaan sfääreistä hittejä kuin tehtaasta konsanaan.

– Sävel ja sanat tulevat jostain mielen syvyydestä, ylempää. Kirjoitan kaiken heti ylös ettei katoa. Vertaisin luomisen tunnetta makuun tai tuoksuun, ainutkertaiseen hetkeen, viihdetaiteilija selvittää.

Jukka Kuoppamäen kappaleet ovat nousseet ikivihreiksi, muun muassa Satulinna,Tämä taivas, tämä maa ja Anna mulle tähtitaivas sekä Sininen ja valkoinen.

Kuoppamäki on ollut tien päällä 17 -vuotiaasta saakka, eli hänen uransa kestänyt 52 vuotta. Menestyneen miehen takana on hyvä muusa, Sirpa-vaimo.

– Vaimoa tarvitaan, että huolto pelaa. Myös lohduttamiseen, netin hoitamiseen ja kaikenlaisiin teknisiin juttuihin, mies veistelee, mutta totta on kaikki.

Jotkut julkisuuden henkilöt vaihtavat kumppania kuin paitaa, mutta Jukka ja Sirpa Kuoppamäki ovat pysyneet yhdessä kuin liimattuina 50 vuotta.

Syyskuun 11. päivä perheessänne juhlitaan kultahäitä. Mikä on onnellisen avioliiton resepti?

– Tarvitaan sitkeyttä, sitten pitää osata antaa toiselle anteeksi. Sellaista pariskuntaa ei ole olemassakaan, joilla ei olisi koskaan erimielisyyksiä. Liian kevyistä syistä ei pidä sanoa toiselle, että nyt minä lähden. Vihoissaan ei pidä mennä nukkumaa, silloin ei saa unta, Jukka Kuoppamäki opastaa.

– Kannattaa muistaa, että julkisuuden henkilö on kotona aivan tavallinen ihminen. Hänellä on vain lahjaksi saatu lahja, ei sen kummempaa.

Vetovoimaa löytyy

Kuoppamäen pariskunta riitelee äänekkäästi, myös Sirpalla on Jukan mukaan tehokasta temperamenttia.

– Parisuhteessa pitää pystyä avoimesti keskustelemaan, mutta myös kuuntelemaan ja sanomaan oma mielipide. Meillä on seitsemän lasta, mikä on ollut tavallaan rankkaa, samalla hyvin palkitsevaa. Lapset ovat tuoneet sisältöä elämäämme. Vanhemmiten liitto muuttuu aina vain helpommaksi.Vanhenemme Sirpan kanssa yhtä aikaa.

Hellyyden osoitukset tuovat virtaa pitkään parisuhteeseen.

– Tiedostan, etten ole mikään Adonis enää tässä iässä, mutta meillä on Sirpan kanssa vetovoimaa toisiamme kohtaan. Se on säilynyt, viihdetaiteilija paljastaa MTV3.fille.

Vaikka ikä on pelkkiä numeroita, jossain vaiheessa jokainen joutuu tekemään ratkaisun työelämän suhteen.

– Olen päättänyt esiintyä niin kauan kuin olen terve ja sen näköinen, että kehtaan mennä lavalle. Niin vanhana en enää halua esiintyä, että yleisö tuntee sääliä, Jukka Kuoppamäki filosofoi lopuksi.

(MTV3–KIKKA ISOVIITA)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja