Mainos

Juhlallinen promootio Helsingissä

Helsingin yliopistossa promovoitiin maistereiksi ja tohtoreiksi lähes 500 kasvatustieteilijää, luonnontieteilijää ja humanistia, joista yli 300 oli läsnä juhlallisuuksissa. Historiallisen filosofisen tiedekunnan promootio oli viimeinen ja suurin yliopiston viidestä tämänkeväisestä promootiosta. "Filosofien" promootiohistoria juontaa juurensa Turun Akatemian ensimmäiseen promootioon vuonna 1643.

Tohtoripromootio

Promootio pidetään yhä yhtenä juhlana huolimatta tiedekunnan taannoisesta jakautumisesta humanistiseksi, matemaattis-luonnontieteelliseksi ja kasvatustieteelliseksi tiedekunnaksi. Kunniatohtoreita promovoitiin 12: runoilija Mirkka Rekola, tietokonevaikuttaja Linus Torvalds ja suomalais-ugrilaisen tutkimuksen merkkihahmo Martti Kahla sekä ulkomailta historioitsija Anthony F. Upton ja professorit Frank Achtenhagen, Ugo Amaldi, Hans-Herbert Brintzinger, Michael Cole, Per Lundberg, J. Ross Mackay, Herwig Maehler ja Jan Svartvik.

Promoottorina juhlassa toimi tiedekunnan virkaiältään vanhin professori, kreikan kielen ja kirjallisuuden professori Maarit Kaimio. Promootiopuheessaan hän korosti, että tieteessäkään merkkisuorituksiin eivät yllä huippututkijat yksin. Aina tarvitaan myös muiden tukea ja tasaista "tutkimuksen ylänköä", josta merkittävimmät tiedemiehet- ja naiset ponnistavat esiin.

Kaimio kyselikin, miten nykyinen huippututkimukseen panostava tiedepolitiikka käytännössä toimii. Promootiojuhla jatkuu vielä huomenna purjehduksella ja tanssiaisilla, jotka huipentuvat sunnuntaiaamun puheeseen nousevalle auringolle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.