Juhannuslohi

Ainekset:

  • 800 g merilohifileetä
  • 8 dl vettä
  • 4 dl valkoviinietikkaa
  • 2 tl suolaa
  • Kastike
  • 3 dl majoneesia
  • 3 dl kermaviiliä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 2 dl tillisilppua
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje:

Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Sekoita vesi, viinietikka ja suola. Laita lohenpalat liemeen ja anna seistä jääkaapissa 3-5 tuntia.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Valuta lohipalat liemestä ja laita kastikkeeseen.

Anna maustua kylmässä seuraavaan päivään. Ripottele pinnalle tuoretta tillisilppua.

Lue myös:

    Uusimmat