Juha Veijosen kassi:

- munakoiso - mustaherukkahyytelöä - tuoremakkara - kampela - maapähkinöitä

Harri Syrjäsen ja Juha Veijosen menu:

Raakamakkara -lihapullat & grillattua munakoisoa

2 makkaraa 1 munakoiso 1 dl kermaa 1 tl sinappia 1 rkl mustaherukkahyytelöä

Pursota makkara suolesta ja muotoile pulliksi. Leikkaa iso siivu munakoisosta ja grillaa pannulla. Kaada kerma kattilaan ja keitä kasaan sekä mausta sinapilla.

Paistettu makkara ja persiljaperunamuusi

1 makkara 5 perunaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 tl sinappia 1 rkl konjakkia pikku nippu persiljaa

Paista makkara voissa kypsäksi. Kuori ja keitä perunat. Valmista muussi, sekoita voi ja hakattu persilja. Kaada kerma kattilaan ja keitaä kasaan sekä mausta sinapilla ja konjakilla.

Punaviinissä haudutetut kampelarullat

1 kampela 0,5 dl punaviiniä 1 uuniperuna 100g voita ruohosipulia

Fileoi kampela, laita ruohosipulia fileelle ja pyöräytä rullaksi. Laita punaviini ja voi kattilaan ja haudeta kampelarullia 10 min. Suikaloi peruna ja paista öljyssä rapeaksi röstiksi.

Grillattu munakoiso ja yrttisalaatti

1 munakoiso sekalaisia yrttejä 1 dl maapähkinöitä 2 dl öljyä 3 rkl valkoviinietikkaa

Leikkaa munakoisosta kaksi siivua ja grillaa ne pannulla. Laita pähkinät, öljy ja etikka tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sokerilla.

Lue myös:

    Uusimmat